ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αλτμάιερ - Τσιτσιπάς 1-3: Προσπέρασε το γερμανικό... εμπόδιο και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο
Αλτμάιερ – Τσιτσιπάς 1-3: Προσπέρασε το γερμανικό… εμπόδιο και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο
(Φωτο: Photo credits: Getty Images/Ideal Image)
29 Μάι
0
Σχόλια

Αλτμάιερ – Τσιτσιπάς 1-3: Προσπέρασε το γερμανικό… εμπόδιο και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο

Το γερμανικό… εμπόδιο του Ντάνιελ Αλτμάιερ δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αν και έχασε ένα σετ σετ επικράτησε με 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Υπόθεση 59 λεπτών τα πρώτα δύο σετ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε σαν… σίφουνας στο court του Suzanne Lenglen, κάτω από την κλειστή οροφή ελέω του βροχερού καιρού στο Παρίσι. Ο Έλληνας τενίστας πήγε με το προβάδισμα στην δεύτερη αλλαγή πλευράς (2-1) και στο τέταρτο γκέιμ πραγματοποίησε το break στο σερβίς του Ατλμάιερ για να πάρει δύο games διαφορά (4-2).

Το… σπάσιμο αυτό απεδείχθη αρκετό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ήταν αψεγάδιαστος πίσω από το σερβίς του και χωρίς ν’ απειληθεί έκανε το 6-3 και πήρε προβάδισμα στο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας δεν έριξε το ρυθμό του και με πολύ καλά χτυπήματα έβαλε δύσκολα στον Γερμανό αντιπαλό του. Μάλιστα, ο νεαρός τενίστας ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο σετ, καθώς σύντομο χρονικό διάστημα πήρε τέσσερα games προβάδισμα (4-0), κάνοντας δύο breaks στο σερβίς του Αλτμάιερ.

Η αντίδραση που έβγαλε ο Γερμανός τενίστας ήταν να κρατήσει δύο service game του, δίχως ν’ απειλήσει στο ελάχιστο το σερβίς του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας, πριν την συμπλήρωση μίας ώρας, πήρε το σετ με 6-2 διαμορφώνοντας το 2-0.

Έβγαλε σταθερότητα και αντίδραση ο Αλτμάιερ

Ο Γερμανός τενίστας μπήκε με την πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ. Ξεκίνησε να σερβίρει, βγάζοντας σταθερότητα (1-0). Μάλιστα, στο πρώτο service game του Τσιτσιπά, ο Αλτμάιερ απείλησε με break point όμως είδε τον Έλληνα τενίστα να διατηρεί το σερβίς του (1-1).

Παρόμοια κύλησαν και τα επόμενα δύο games, με τον Αλτμάιερ να κρατάει στο σερβίς του (2-1) και να χάνει ακόμη ένα break point στο service game του Έλληνα τενίστα. Από εκεί και πέρα, οι δύο αθλητές διατήρησαν το σερβίς του χωρίς ν’ απειληθούν με άλλο break point, με αποτέλεσμα το σετ να κρίνεται στο tie-break.

To tie-break ξεκίνησε ιδανικά για τον Γερμανό, ο οποίος έκανε mini-break (2-0), το οποίο διατήρησε για να πάρει τρεις πόντους διαφορά (4-1). Ο Τσιτσιπάς, σε αντίθεση με τα άλλα games, δεν ήταν καλός πίσω από τα σερβίς του, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αλτμάιερ να βρεθεί με πέντε set points (6-1). Το -5 δύσκολα ήταν δύσκολα αναστρέψιμο με τον Ντάνιελ Αλτμάιερ να κλείνει το σετ με 7-6 (2) και να μειώνει στην αναμέτρηση.

Δεν… λύγισε στο break του Γερμανού και πήρε το ματς

Ο Αλτμάιερ συνέχισε να είναι σταθερός στο σερβίς του και στο τέταρτο σετ. Μάλιστα, ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε το καλό μομέντουμ του και έκανε το break στο 7o game (4-3). Βέβαια, η… απάντηση του Τσιτσιπά ήταν άμεση, με τον Έλληνα να κάνει break back (4-4) και στη συνέχεια να παίρνει το game, στέλνοντας τον Αλτμάιερ να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς.

Ο Έλληνας βρέθηκε με διπλό match point, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο για να κλείσει το σετ (6-4) και συνάμα να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί, ο Τσιτσιπάς θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση Λορέντσο Σονέργκο – Ζινζέν Ζάνγκ.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.