ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βαλκανικό: Άλλη μία επιτυχημένη αποστολή έξι μεταλλίων!
Βαλκανικό: Άλλη μία επιτυχημένη αποστολή έξι μεταλλίων!
(Φώτο : gazzetta.gr)
29 Μάι
0
Σχόλια

Βαλκανικό: Άλλη μία επιτυχημένη αποστολή έξι μεταλλίων!

Άλλη μία επιτυχημένη παρουσία σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών είχε ο κυπριακός στίβος, ο οποίος κράτησε ψηλά την κυπριακή σημαία και στη Σμύρνη. Η 15μελής αποστολή αθλητών και αθλητριών έδωσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο εαυτό της, όλα τα παιδιά πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, έστω και αν κάποιοι έφτασαν ψηλά και κάποιοι όχι. Για 10η συνεχόμενη διοργάνωση Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, εξασφαλίζοντας έξι (6) μετάλλια, από δύο (2) σε κάθε αξία και απόχρωση. Έτσι, με το τέλος και του 77ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος, με τη σημείωση ότι η ΚΟΕΑΣ ανήκει στα Βαλκάνια από το 2014, η Κύπρος έχει συνολικά 46 μετάλλια, 14 χρυσά, 14 αργυρά και 18 χάλκινα!!! Συνολικά, στη Σμύρνη καταλάβαμε την 7η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, ενώ τα εντυπωσιακά κορίτσια μας ήταν στην 3η θέση της κατηγορίας τους με 2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια!

Η κυπριακή αποστολή ταξίδεψε στη Σμύρνη, με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να έχουν συγκεκριμένους στόχους και να κυνηγούν καλές επιδόσεις και πλασαρίσματα, ούτως ώστε να παραμείνουν στις θέσεις διεκδίκησης της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δυστυχώς, η έντονη και συνεχής βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής (26/5) δυσκόλεψε πάρα πολύ τις προσπάθειες του Απόστολου Παρέλλη (δισκοβολία) και της Φίλιππας Φωτοπούλου (μήκος), για καλύτερες επιδόσεις, όμως υπάρχει χρόνος ακόμη για τα όρια του Παρισιού, αφού θεωρούνται σίγουροι για τη Ρώμη. Ο πιο άτυχος ήταν ο Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος έψαχνε τη μεγάλη βολή στη δισκοβολία για να προλάβει το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, όμως η βροχή στάθηκε μεγάλο εμπόδιο. Σε καλύτερες συνθήκες αγωνίστηκαν οι δύο άλλοι άμεσα ενδιαφερόμενοι για το Ευρωπαϊκό, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης και η Βαλεντίνα Σάββα στη σφυροβολία, οι οποίοι είχαν καλές βολές και θέσεις και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Τετάρτη (29/5) (όπως και ο Κονιαράκης) για να δουν αν θα βρίσκονται στους 30 που θα πάνε Ρώμη. Ένα ερωτηματικό που υπάρχει είναι και αν θα ληφθούν υπόψη και τα δύο Βαλκανικά Πρωταθλήματα, γιατί εμπίπτουν και το περσινό (22-23 Ιουλίου 2023, Κράλιεβο) και το φετινό (25-26 Μαΐου 2024, Σμύρνη) στο χρονικό περιθώριο για επίτευξη των ορίων, και στο Ευρωπαϊκό και στους Ολυμπιακούς. Αν ναι, τότε θα έχουν σημαντική συγκομιδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Αν όχι, τότε θα ληφθεί υπόψη το καλύτερο αποτέλεσμα, που δεν βοηθά τόσο πολύ. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και θα ακούσουμε ευχάριστα νέα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Επιστρέφοντας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης, να αναφέρουμε ότι τα δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Ολίβια Φωτοπούλου στα 200μ. και η Ναταλία Χριστοφή στα 100μ. με εμπόδια, τα δύο ασημένια η Ολίβια Φωτοπούλου στα 100μ. και ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία και τα δύο χάλκινα η Βαλεντίνα Σάββα στη σφυροβολία και η Φίλιππα Φωτοπούλου στο μήκος. «Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, η Κύπρος έκανε μία πειστική και αξιόλογη εμφάνιση. Όλα τα παιδιά μας αγωνίστηκαν με ψυχή για το καλύτερο. Οι δυνατότητές μας είναι ακόμα περισσότερες», μας μετέφερε από τη Σμύρνη ο υπεύθυνος της κυπριακής ομάδας Σπύρος Σπύρου.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.