ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γκίβι Μπλιάτζε στο Μπακού
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γκίβι Μπλιάτζε στο Μπακού
(Φώτο : gazzetta.gr)
28 Μάι
0
Σχόλια

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γκίβι Μπλιάτζε στο Μπακού

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23 που διεξήχθη στο Μπακού, καθώς ο Γκίβι Μπλιάτζε αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 92κ. ελευθέρας.

Ο 21χρονος παλαιστής στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο νίκησε τον Γάλλο, Αντλάν Βισκάνοφ με 8-7, σε έναν τελικό με αγωνιώδη εξέλιξη. Ο Γάλλος πρωταθλητήσς 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-5, αλλά πήρε διπλό σημείο και πέρασε μπροστά στο σκορ.

Ο Βισκάνοβ έκανε ένσταση στην οποία δεν δικαιώθηκε και το σκορ έγινε 8-6. Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έμειναν ο Μπλιάτζε έχασε ένα σημείο, λόγου τακτικής και πήρε τη νίκη με 8-7.

Στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο στα προημιτελικά νίκησε τον Ουκρανό, Ντένις Σαχάλιουκ με 4-1 και στα ημιτελικά τον Ίον Ντέμιαν από τη Μολδαβία με 4-2.

Ο πολυπόθητος τίτλος του Μπλιάτζε σκόρπισε τεράστια χαρά στην ελληνική αποστολή, που επιστρέφει από το Μπακού με δύο μετάλλια, καθώς είχε προηγηθεί το χρυσό από τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη.

Ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στα 74κ. ελευθέρας, αλλά δεν τα κατάφερε. Νικώντας στο ρεπεσάζ τον Βούλγαρο, Ιβάν Στογιάνοφ με 14-5, απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, όμως ηττήθηκε από τον Γεωργιανό, Λούκα Τσχιτουνίτζε με 7-2, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.