ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νέα πρόκληση από Έντι Ράμα: «Τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας» – «Άλλαζαν υποχρεωτικά ονόματα»
Νέα πρόκληση από Έντι Ράμα: «Τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας» – «Άλλαζαν υποχρεωτικά ονόματα»
(Φωτο: newsit.gr)
27 Μάι
0
Σχόλια

Νέα πρόκληση από Έντι Ράμα: «Τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας» – «Άλλαζαν υποχρεωτικά ονόματα»

Μετά την ομιλία του στην Αθήνα, ο Έντι Ράμα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του στην Ιταλία. Μάλιστα, στη συγκέντρωσή του στο Μιλάνο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και κατά τον ίδιο, έχουν «τρομερά βάσανα».

Σύμφωνα με το himara.gr ο Έντι Ράμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τους Έλληνες ότι υποχρεώνουν τους Αλβανούς που ζουν εδώ, να αλλάξουν το όνομά τους ως προϋπόθεση για να λάβουν τα χαρτιά τους.

Ο Ράμα είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Μιλάνο:

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία, μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς. Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική…

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.