ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δις «χρυσός» στους παίδες ο Φάκαρος, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων η Μπουλά
Δις «χρυσός» στους παίδες ο Φάκαρος, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων η Μπουλά
(Φώτο : gazzetta.gr)
13 Μάι
0
Σχόλια

Δις «χρυσός» στους παίδες ο Φάκαρος, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων η Μπουλά

Ο Κώστας Φάκαρος στο απλό παίδων και η Βασιλική Μπουλά στο απλό κορασίδων αναδείχτηκαν την Κυριακή (12/5), στα Χανιά, πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2023-2024.

Στο κλείσιμο ενός υπέροχου αγωνιστικού 4ημέρου στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού ο Φάκαρος πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό παίδων με τον Θεοφάνη Μήτκα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στο απλό ο αθλητής του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά κατέβαλε στον τελικό τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη του ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας με 4-2 σετ κι έφτασε στον παρθενικό πανελλήνιο τίτλο του στο σημαντικότερο αγώνισμα.

Το ίδιο ισχύει και για την αθλήτρια του ΟΑ Χανίων, η οποία προχώρησε ως 4ο φαβορί και στον τελικό ξεπέρασε με 4-1 σετ τη Γεωργία Σπανού από τις Σάρισες Φλώρινας. Η Στέλλα Μαυροματάκη από τον ΟΑ Χανίων και η Γεωργία Σπανού πανηγύρισαν την πρωτιά στο διπλό κορασίδων.

Από την Παρασκευή (10/5) είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό ο Γιάννης Κιοσελόγλου και η Χριστίνα Τζενίδη από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Σε πολύ καλές συνθήκες και με μία γενικά εξαιρετική εικόνα συνδιοργάνωσαν τους αγώνες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων), ο δήμος Χανίων και ο ΟΑ Χανίων.

Τα Χανιά φιλοξένησαν δεύτερη χρονιά μετά το 2018 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας κα ικανοποίησαν κάθε προσδοκία. Έκαναν κινήσεις προβολής της διοργάνωσης, έφεραν στο γυμναστήριο έστω λιγοστούς μικρούς μαθητές, που δεν έχουν σχέση με το άθλημα, εξασφάλισαν παροχές για όλους τους συμμετέχοντες, έδωσαν εορταστικό τόνο με μουσική καθημερινά στα διαλείμματα και είχαν το ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους ντόπιους άρχοντες, στοιχεία πάντοτε σημαντικά. Περίπου 80 αγόρια και κορίτσια κυνήγησαν διακρίσεις και αξιόλογες εμφανίσεις, καταγράφηκαν σπουδαία ματς στα συνολικά επτά αγωνίσματα και το πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία το απόγευμα με συναρπαστικούς τελικούς.

Στο απλό παίδων διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο ο Κώστας Φάκαρος από την κορυφή του ταμπλό και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης από τη θέση 3. Είχαν αναμετρηθεί και σε ημιτελικό αναπτυξιακού τουρνουά φέτος και είχε επικρατήσει ο αριστερόχειρας Εβρίτης. Στα Χανιά έφτασαν στο 2-2 σετ με σπουδαία απόδοση κι εκεί ο Φάκαρος έβγαλε ψυχραιμία και μεγάλη πίστη στα επιθετικά του χτυπήματα, αξιοποίησε και το σερβίς του και πήρε τη νίκη με 4-2 σετ (11-9, 6-11, 11-5, 10-12, 11-3, 11-7).

Στο απλό κορασίδων υπήρξαν ανατροπές προγνωστικών με τα δύο πρώτα φαβορί να μένουν εκτός μεταλλίων και στον τελικό αναμετρήθηκαν η Βασιλική Μπουλά από τη θέση 4 και η Γεωργία Σπανού από τη θέση 5.

Η Χιώτισσα πρωταθλήτρια, που συνεργάζεται φέτος με τον ΟΑΧ, είχε μεγάλη συνέπεια στο all around παιχνίδι της κοντά στο τραπέζι. Μετά το 1-1 στα σετ πέρασε την τακτική της, η επίσης εξαιρετική Σπανού έχασε κρίσιμες επιθέσεις και γράφτηκε το τελικό 4-1. Η εξέλιξη 11-3, 10-12, 11-6, 11-3 και 11-9. Η Μπουλά έδωσε πολύ καλή συνέχεια στον πανελλήνιο τίτλο της στο διπλό νεανίδων, πριν από λίγες ημέρες με την Άντζελα Νούρε στην Καλαμαριά, καθώς την Παρασκευή 10/05 είχε έρθει και η πρωτιά στο ομαδικό κορασίδων με τα Χανιά.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.