ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «διαστημική» λίμνη της Ελλάδας που απαγορεύεται η είσοδος
Η «διαστημική» λίμνη της Ελλάδας που απαγορεύεται η είσοδος
(Φώτο : reader.gr)
06 Μάι
0
Σχόλια

Η «διαστημική» λίμνη της Ελλάδας που απαγορεύεται η είσοδος

Μία ανάσα από την Αθήνα ένα απόκοσμο τοπίο, που σκηνικό από πλανήτη του Star Trek περιμένει τον επισκέπτη.

Στη μέση μίας μικρής, σχεδόν άγονης λεκάνης, μία ρηχή γαλάζια λίμνη είναι κρυμμένη, πλαισιωμένη από γυμνούς λόφους και πλαγιές.

Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο κατέγραψε χρήστης του Tiktok, με τους άλλους χρήστες να σχολιάζουν πως πρόκειται για τη λεγόμενη λίμνη Κόλα, στην Εύβοια.

Η συγκεκριμένη λίμνη δεν είναι φυσικός σχηματισμός, αλλά βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο λευκόλιθου στην περιοχή του Μαντουδίου.

Για πολλά χρόνια, η απογυμνωμένη λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας περιοχή θύμιζε πεδιάδα του Άρη, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες η φύση έχει αρχίσει να ανακτά το τοπίο, με διάσκορπα μικρά δέντρα και θάμνους.

@mikelapardas

Εσύ το ήξερες? #greektiktok #greecetiktok #mpesfypgamw

♬ my tears are becoming a sea by m83 – les

Η επιστροφή της φύσης στη λίμνη

Με τα χρόνια, τα υπόγεια ύδατα έχουν δημιουργήσει ένα φιλόξενο οικοσύστημα. Άγρια καλάμια, πικροδάφνες, πεύκα και πλατάνια συνθέτουν το τοπίο. Στα νερά ζουν πλέον πολλά αμφίβια ερπετά, πουλιά, χελώνες, αλλά και ψάρια.

Η λίμνη Κόλα δεν είναι παρά μία από τις πολλές που έχουν «ξεμείνει» λόγω των λατομείων, και συνθέτουν από κοινού ένα μοναδικό σύμπλεγμα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη, όπως προειδοποιούν κάποιοι, δεν συνιστά δημόσιο χώρο καθώς ανήκει ακόμα στη διαχειρίστρια εταιρεία.

Ως εκ τούτου, αν θέλετε να εισέλθετε, μπορεί να αντιμετωπίσετε «παρατράγουδα».

 

 

 

Πηγή : reader.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.