ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως σε ολόκληρη τη χώρα
Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως σε ολόκληρη τη χώρα
(Φώτο : tovima.gr)
04 Μάι
0
Σχόλια

Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως σε ολόκληρη τη χώρα

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί σήμερα (Μεγάλο Σάββατο, 04 Μαΐου) ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Άγιο Φως, θα ταξιδέψει όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας αεροπορικώς. Στην Αττική θα μοιραστεί από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Mε μέγιστη προσοχή

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ με τον πόλεμο στη Γάζα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει με τη μέγιστη προσοχή.

Το  Άγιο Φως θα μεταφερθεί με κυβερνητικό αεροπλάνο στο οποίο θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, υπεύθυνος για την αποστολή, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου.

Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν επίσης και ορισμένοι βουλευτές, αλλά και αστυνομικοί.

 

 

 

Πηγή : tovima.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.