ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία – «Ντροπή σας, καταραμένοι δεν έχετε τσίπα» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων
Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία – «Ντροπή σας, καταραμένοι δεν έχετε τσίπα» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων
(Φωτο: newsit.gr)
29 Απρ
0
Σχόλια

Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία – «Ντροπή σας, καταραμένοι δεν έχετε τσίπα» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων

Μετά από ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχα για την πυρκαγιά στο Μάτι μόνο πέντε τότε κορυφαία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Φωστιέρης, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής για ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων και σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων, τον Βασίλη Ματθαιόπουλου, τότε υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα και τον κάτοικο Πεντέλης, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Το δικαστήριο αθώωσε την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον Ηλία Ψινάκη και ακόμα 14 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τα στελέχη της Πυροσβεστικής : Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης καο το τότε αξιωματικό στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπο Συρογιάννη, τον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και τους τότε δήμαρχους Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και Πεντέλη Δημήτριο-Στέργιο Καψάλη.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ξέσπασαν οι συγγενείς. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.