ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τσουσοβίτινα και πάλι Τσουσοβίτινα, ακόμη ένας εθνικός τίτλος και έτοιμη για το Ολυμπιακό εισιτήριο
Τσουσοβίτινα και πάλι Τσουσοβίτινα, ακόμη ένας εθνικός τίτλος και έτοιμη για το Ολυμπιακό εισιτήριο
(Φώτο : gazzetta.gr)
14 Απρ
0
Σχόλια

Τσουσοβίτινα και πάλι Τσουσοβίτινα, ακόμη ένας εθνικός τίτλος και έτοιμη για το Ολυμπιακό εισιτήριο

Η 48χρονη πρωταθλήτρια της γυμναστικής Οξάνα Τσουσοβίτινα, που στις 19 Ιουνίου θα κλείσει τα 49 έτη ζωής, συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό με τις ικανότητες, το πείσμα αλλά και τη θέλησή της. Η Ουζμπέκα αθλήτρια όχι απλά έχει παραμείνει ενεργά στον χώρο, ενώ αθλήτριες που έχουν τα μισά της χρόνια ολοκληρώνουν τις καριέρας τους, αλλά συνεχίζει και να κατακτά μετάλλια.

Πιο πρόσφατη επιτυχία της ήταν η νίκη της στο εθνικό πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν, στο σύνθετο ατομικό (49.200 βαθμοί) που άφησε δεύτερη την Λομπάρ Αμπριλάεβα (48.550 βαθμοί) . Η Αμπριλάεβα είναι μόλις 18 ετών, έχει γεννηθεί το 2006 δηλαδή μόλις δύο χρόνια αφού η Τσουσοβίτινα είχε καταγράψει την τέταρτη (!) συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν είχε αγωνιστεί στην Αθήνα το 2004.

Ο στόχος της, όμως, είναι ένας και είναι πολύ συγκεκριμένος. Θέλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς για ένατη (!) φορά στην καριέρα της και να αγωνιστεί στο Παρίσι. Αυτό μπορεί να το πετύχει αν στο ερχόμενο Ασιατικό πρωτάθλημα μπορέσει να προσπεράσει στην τελική κατάταξη του συνθέτου ατομικού όλες τις υπόλοιπες διεκδικήτριες της Ολυμπιακής πρόκρισης. Μπορεί η πρόκληση να μην είναι εύκολη όμως είναι δεδομένο πως η Τσουσοβίτινα δεν θα παραδώσει τα όπλα, μιας και η νίκη της στο εθνικό πρωτάθλημα της έδωσε και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τη μεγάλη στιγμή.

Εκτός από την κατάκτηση του τίτλου στο σύνθετο άλμα, η Τσουσοβίτινα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το ασημένιο στους ασύμμετρους ζυγούς.

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.