ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιανίκ Σίνερ 2-1: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας
Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιανίκ Σίνερ 2-1: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας
(Φωτο: Reuters)
13 Απρ
0
Σχόλια

Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιανίκ Σίνερ 2-1: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια σπουδαία εμφάνιση κέρδισε το Γιανίκ Σινέρ Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης με 2-1 σετ(6-4, 3-6, 6-4), με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να προκρίνεται στον τελικό του Μοντε Κάρλο και να διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο για το 2024.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και βρήκε μπρέικ πόιντ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Σίνερ, με τον Ιταλό να το σβήνει όμως και να κάνει το 1-0. Ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε εύκολα στη συνέχεια και βρήκε ακολούθως νέο διπλό μπρέικ πόιντ, το οποίο δεν άφησε αυτή τη φορά να πάει χαμένο.

Ο Τσιτσιπάς “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του και αυτό τον μπρέικ ήταν αρκετό για να του χαρίσει το πρώτο σετ. Το Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης έφθασε εύκολα στη συνέχεια στο 6-4 και έκανε το 1-0 στα σετ του αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ήταν η σειρά του Σίνερ να προηγηθεί με μπρέικ. Ο Ιταλός πήρα από την αρχή το προβάδισμα, κάνοντας το 3-0, με τον Τσιτσιπά να έχει όμως μπρέικ πόιντ στο 4-2. Ο Σίνερ το “έσβησε” και η “μάχη” συνεχίστηκε, με τον Στέφανο να βρίσκει ακόμη τέσσερα μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ, αλλά να μην καταφέρνει να φέρει στα… ίσια το σετ. Ο Ιταλός έφθασε έτσι στο 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1 την αναμέτρηση.

Το τρίτο και τελευταίο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Σίνερ κατάφερε να του «σπάσει» το σερβίς και να κάνει το 0-1 στα γκέιμ. Εξέλιξη που δεν πτόησε τον «Στεφ» καθώς σταδιακά και ανεβάζοντας απόδοση κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στον Σίνερ στο όγδοο γκέιμ, με τον ίδιο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ενοχλήσεις του αντιπάλου του.

Κάπως έτσι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει και δεύτερο μπρέικ στον αντίπαλο του κλείνοντας το σετ με 6-4 και παίρνοντας τη νίκη.

Πλέον ο 25χρονος αθλητής περιμένει το νικητή από το ζευγάρι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ για να μάθει ποιον από τους δυο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.