ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στίβος: Τέταρτη όλων των εποχών στην Ελλάδα η Δάφνη Λαβασά
Στίβος: Τέταρτη όλων των εποχών στην Ελλάδα η Δάφνη Λαβασά
(Φώτο : gazzetta.gr)
13 Απρ
0
Σχόλια

Στίβος: Τέταρτη όλων των εποχών στην Ελλάδα η Δάφνη Λαβασά

Η 22χρονη αθλήτρια Δάφνη Λαβασά άνοιξε τη σεζόν της στο μίτινγκ Bryan Clay στο Λος Άντζελες, τρέχοντας στα 10.000μ, κάνοντας μία εξαιρετική πρώτη εμφάνιση στον ανοιχτό στίβο.

Η Λαβασά κατάφερε να τερματίσει σε 33:00.60 και να γίνει η μόλις τέταρτη αθλήτρια της χώρας που “γράφει” στα 10.000μ 33:00, προσπερνώντας την Κωνσταντίνα Κεφαλά που έχει 33:11.76 και ανεβαίνοντας στο Νο4 όλων των εποχών. Παράλληλα, αυτή η επίδοση αποτελεί και νέο ρεκόρ για το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Μάλιστα, η Λαβασά βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης για το ερχόμενο Ευρωπαϊικό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης (7-12/6) το οποίο είναι 33:00.00 και έδειξε πως είναι αρκετά πιθανό να καταφέρει να βρεθεί σε αυτόν τον αγώνα. Η ίδια έχει εκπροσωπήσει ξανά την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις έχοντας αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.

Η έκτη στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, που διεξήχθη στο Έσποο το περασμένο καλοκαίρι και που η Λαβασά έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση, είχε ατομικό ρεκόρ 33:59.33 πριν αππό τον αγώνα της στο Λος Άντζελες και πια ο νέος στόχος της είναι οι χρόνοι που είναι γρηγορότεροι από τα 33:00.

Η κορυφαία επίδοση της χώρας ανήκει στην Αλεξία Παππάς, που είχε τρέξει 31:36.16 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.