ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μονή Βαζελώνα: Το 1700 ετών μοναστήρι στην Τραπεζούντα που δεν μπορεί να το δει κανείς
Μονή Βαζελώνα: Το 1700 ετών μοναστήρι στην Τραπεζούντα που δεν μπορεί να το δει κανείς
(Φώτο : ethnos.gr)
12 Απρ
0
Σχόλια

Μονή Βαζελώνα: Το 1700 ετών μοναστήρι στην Τραπεζούντα που δεν μπορεί να το δει κανείς

Η Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, ένας αρχαίος θησαυρός που χάνεται στην ιστορία, αναδύεται στα βουνά της Τραπεζούντας ως ένας εκκλησιαστικός μύθος που δεν μπορεί να περιηγηθεί. Αν και πολλοί επισκέπτες έρχονται με την ελπίδα να δουν αυτό το μοναστήρι, η πρόσβαση σε αυτό είναι μια πρόκληση από μόνη της.

Ο κρυμμένος αρχαίος Θησαυρός στα βουνά της Τραπεζούντας

Η Μονή Βαζελώνα βρίσκεται σε μια δασώδη και απόκρημνη έκταση στην περιοχή Ματσούκα της Τραπεζούντας κι οι επισκέπτες που πηγαίνουν δεν μπορούν να τη δουν, παρά τις υποσχέσεις της τουρκικής πολιτείας, για αναστήλωση, όπως και της Παναγίας Σουμελά.

Η Μονή Βαζελώνα λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής της, καθιστά την επίσκεψη μια περιπέτεια, καθώς η έλλειψη ενός κατάλληλου δρόμου και ενός προσβάσιμου μονοπατιού αποτελεί εμπόδιο για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν αυτό τον αρχαίο θησαυρό.

Οι απαράμιλλες τοιχογραφίες της εκκλησίας της Μονής Βαζελώνα, που θεωρείται ένα από τα πρώτα μοναστήρια της Ανατολίας, διατηρούνται άθικτες εδώ και 17 αιώνες και ο απόκρημνος αυτός θησαυρός περιμένει να αναδειχθεί τουριστικά. Το πρόβλημα φέρνουν σήμερα στην επικαιρότητα τα τουρκικά ΜΜΕ ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στην περιοχή, η οποία πέρυσι συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες.

Μονή Βαζελώνα

 

 

 

Πηγή : ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.