ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δίκη για το Μάτι: 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική φωτιά
Δίκη για το Μάτι: 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική φωτιά
(Φωτο: newsbomb.gr)
11 Απρ
0
Σχόλια

Δίκη για το Μάτι: 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική φωτιά

Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας για τους 21 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση της φονικής φωτιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Το Δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι, στις 29 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίες ξεκίνησαν μετά την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στις 29 Απριλίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που καταγράφηκαν σε παγκόσμιο και εθνικό εθνικό επίπεδο, απόρροια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.

Μετά από διαδικασία πολλών μηνών, οι δικαστές θα ανακοινώσουν την κρίση τους για τους 21 κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι, αφήνοντας πίσω της 104 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Υπενθυμίζεται πως κατά την εισαγγελική κρίση, πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι εννέα εκ των κατηγορουμένων και να αθωωθούν οι υπόλοιποι δώδεκα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του τότε αρχηγού του ΠΣ, Σωτήριου Τερζούδη, του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ, Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη, του αντιδημάρχου Μαραθώνα, Βάιου Θανασιά, του τότε δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του τότε αντιδημάρχου Ραφήνας, Αντ. Παλπατζή και του κατοίκου Πεντέλης, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, για αυτούς τους κατηγορούμενους και ανάλογα με την εμπλοκή του καθενός, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και αυτή και του εμπρησμού από αμέλεια που αφορά τον κ. Αγγελόπουλο, κάτοικο Πεντέλης.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μανιάτης, στην αγόρευσή του, είχε ζητήσει την ενοχή εννέα κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12, μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.