ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ελλάδα - Νορβηγία 2-0: Νίκη για την «γαλανόλευκη» και δεύτερη θέση στον όμιλο
Ελλάδα – Νορβηγία 2-0: Νίκη για την «γαλανόλευκη» και δεύτερη θέση στον όμιλο
(Φώτο : gazzetta.gr)
11 Απρ
0
Σχόλια

Ελλάδα – Νορβηγία 2-0: Νίκη για την «γαλανόλευκη» και δεύτερη θέση στον όμιλο

Με τις νίκες της Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και της Μαρίας Σάκκαρη, η Ελλάδα επικράτησε της Νορβηγία με 2-0 σκορ για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου γκρουπ της ζώνης Ευρώπης / Αφρικής του Billie Jean King Cup. Με αυτη τη νίκη η Ελλάδα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και θα κυνηγήσει την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Χρειάστηκε τρία σετ η Γραμματικοπούλου για το 1-0

Η πρώτη αναμέτρηση του ζευγαριού Ελλάδα – Νορβηγία έφερε αντιμέτωπες τις Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Έμιλι Σαρτζ Λούντζε, με την Ελληνίδα να επικρατεί στα τρία σετ με 6-4, 2-6, 6-4.

Η 27χρονη παίκτρια της «γαλανόλευκης» αν και δεν ξεκίνησε καλά το εναρκτήριο σετ, καθώς δέχθηκε break ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Στη συνέχεια κατάφερε να σβήσει ένα break point της αντιπάλου της για να πάρει προβάδισμα και στο 6ο game έκανε το break που χρειαζόταν για να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ. Με 6-3 έκανε το το 1-0 στο ματς η Γραμματικοπούλου.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break για την Ελληνίδα, αλλά αμέσως δέχθηκε το break back από την Σαρτζ Λούντζε. Δυστυχώς για την Ελληνίδα, δεν ήταν το μόνο break που δέχθηκε, καθώς με δύο ακόμη break είδε τη Νορβηγίδα να κατακτά στο σετ και να στέλνει το ματς σετ τρίτο.

Στο τρίτο σετ η Γραμματικοπούλου βρέθηκε να χάνει με 2-0 στα games. H Σαρτζ Λούντζε διατήρησε το προβάδισμα της έως τα μέσα του σετ (4-2), όμως σε εκείνον το σημείο η Ελληνίδα τενίστρια έκανε 4-0 σερί και πανηγύρισε τη νίκη, δίνοντας τον πρώτο πόντο στην Ελλάδα.

Η διαφορά ποιότητας έκανε τη διαφορά για τη νίκη της Ελλάδας

Στον δεύτερο αγώνα η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε την Μαλένε Χέλγκο. Η Νο.6 τενίστρια στον κόσμο πήρε τη νίκη με straight sets (7-5, 6-0) και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα με σκορ 2-0 επί της Νορβηγίας.

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα παρουσίασε κούραση, μετά από το υπερατλαντικό ταξίδι που είχε. Αυτό αποδεικνύει το τελικό σκορ 7-5, με το οποίο πήρε το σετ. Στο δεύτερο, όμως η Σάκκαρη βρήκε ρυθμό και χωρίς να χάσει game έκλεισε με 6-0 το σετ και έδωσε τον πόντο στην Ελλάδα και τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.