ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ερντογάν: «Τρομοκράτες» οι αγωνιστές του Πόντου
Ερντογάν: «Τρομοκράτες» οι αγωνιστές του Πόντου
(Φώτο : ethnos.gr)
27 Μαρ
0
Σχόλια

Ερντογάν: «Τρομοκράτες» οι αγωνιστές του Πόντου

Μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τους αγώνες των Ποντίων πριν από έναν αιώνα, ονομάζοντάς τες «συμμορίες του Πόντου» σήμερα από την περιοχή Τοκάτ της Μαύρης Θάλασσας.

Τι είπε για τους αγωνιστές του Πόντου

«Το Τοκάτ κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, δεν άφησε καν να κουνηθούν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις της περιόδου, τις συμμορίες του Πόντου», είπε.

Μνημονεύοντας και πάλι τη μάχη του Μαντζικέρτ, την πρώτη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά του Βυζαντίου και της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το Τοκάτ αποτελεί άλλη μία ηρωική περιοχή της Τουρκίας.

«Με την υπέροχη γεωγραφία της, η οποία εκτείνεται από τη μια πλευρά στη Μαύρη Θάλασσα, από την άλλη στην Κεντρική Ανατολία και από την άλλη στην Ανατολική Ανατολία, η πόλη αυτή έγινε καταφύγιο για τις πιστές καρδιές αμέσως μετά το Ματζικέρτ. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων της χώρας και του έθνους και προσέφερε πολλά στην πατρίδα αυτών των εδαφών. Η ένδοξη υπεράσπιση της Πλεύνης από τον Γκαζί Οσμάν Πασά του Τοκάτ έχει μετατραπεί σε έπος που μεταδίδεται από γλώσσα σε γλώσσα», ανέφερε ενώ στη συνέχεια μίλησε πάλι για ιμπεριαλιστές που υπονομεύουν ακόμη και σήμερα την Τουρκία, για αυτό στις 31 Μαρτίου πρέπει και το Τοκάτ να υψώσει τη σημαία της εθνικής βούλησης.

Ματαιώνουμε τις ύπουλες φιλοδοξίες των ιμπεριαλιστών

«Όλοι μαζί ματαιώσαμε τις ύπουλες φιλοδοξίες των ιμπεριαλιστών για την ενότητα του έθνους μας, την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την επιβίωση του κράτους μας. Πρώτα ο Αλλάχ, στις 31 Μαρτίου, το Τοκάτ θα κάνει αυτό που του αρμόζει, υψώνοντας τη σημαία της εθνικής βούλησης για άλλη μια φορά στο υψηλότερο επίπεδο», είπε.

Δεν μπορούν να χωνέψουν τη δύναμη της Τουρκίας

«Όσοι δεν μπορούν να χωνέψουν την αυξανόμενη δύναμη της Τουρκίας στην περιοχή και στον κόσμο με την κατ’ αρχήν και δίκαιη στάση της, περιμένουν σήμερα μια πυξίδα. Ενώ εμείς με τον Αιώνα της Τουρκίας βάζουμε μεγαλύτερους στόχους, κάποιος περιμένει να σκοντάψουμε για να στερήσει από τη χώρα μας τα κεκτημένα της. Είναι τόσο ενοχλημένοι από την παρουσία του έθνους μας σε αυτή την εξαιρετική γεωγραφία του κόσμου που το μίσος τους είναι ακόμα ζωντανό, παρόλο που έχουν περάσει χίλια χρόνια. Έχω συναντήσει δυτικούς πολιτικούς άνδρες, που μας το έχουν πει κατάμουτρα. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, θα νικήσουμε αυτές τις φιλοδοξίες αποκρούοντας κάθε επίθεση και μη εγκαταλείποντας ποτέ τον αγώνα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε άλλον έναν πύρινο, εθνικιστικό, προεκλογικό λόγο στη Μαύρη Θάλασσα.

 

 

 

Πηγή : ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.