ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κουρτουλμούς: Οιωνός απελευθέρωσης του Αλ Ακσα η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί
Κουρτουλμούς: Οιωνός απελευθέρωσης του Αλ Ακσα η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί
(Φώτο : kathimerini.gr)
24 Μαρ
0
Σχόλια

Κουρτουλμούς: Οιωνός απελευθέρωσης του Αλ Ακσα η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

O πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες σε παραδοσιακό δείπνο ιφτάρ, λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου, ανέφερε ότι η λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον συλλόγου αποφοίτων θρησκευτικού λυκείου, ο Νουμάν Κουρτουλμούς αναφέρθηκε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είπε:

«Ό,τι είχαμε σχεδιάσει στα πρώτα μας χρόνια, ό,τι είχαμε βάλει ως στόχο, δεν θα τα αναφέρω ένα προς ένα, όλα υλοποιήθηκαν, αλλά ένα πράγμα λείπει: Θεού θέλοντος, η γενιά που εκπροσωπείτε θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα. Αναφέρομαι στη διασφάλιση και καθοδήγηση ενός νέου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο στόχος αυτός αποκωδικοποιείται σε μία φράση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Όπως ανοίξαμε την Αγία Σοφία έπειτα μετά από χρόνια ελπίδων, προσευχών και ευχών, Θεού θέλοντος, το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας, θα είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ Ακσα, θα είναι ο οιωνός της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Ακσα».

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.