ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Ασπίδες»: Η Φρεγάτα Ύδρα προστατεύει «στενά» εμπορευματικό πλοίο – Δείτε το βίντεο
«Ασπίδες»: Η Φρεγάτα Ύδρα προστατεύει «στενά» εμπορευματικό πλοίο – Δείτε το βίντεο
(Φώτο : in.gr)
18 Μαρ
0
Σχόλια

«Ασπίδες»: Η Φρεγάτα Ύδρα προστατεύει «στενά» εμπορευματικό πλοίο – Δείτε το βίντεο

Η Φρεγάτα Ύδρα, μετά τον ανεφοδιασμό της στο λιμάνι του Τζιμπουτί, πλέει ξανά στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας εμπορικά πλοία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες».

Σε βίντεο που δημοσιεύεται από το επιτελείο της αποστολής, καταδεικνύεται ότι πρόκειται για δράση «στενής προστασίας», κατά την οποία η φρεγάτα μας πλέει πολύ κοντά με το εμπορευματικό πλοίο.

Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα

Η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» συνόδευε στον κόλπο του Άντεν εμπορικό πλοίο κοντέινερ ιταλικών συμφερόντων σημαίας Παναμά, εντόπισε σε μεγάλη απόσταση αρχικά το πρώτο και αμέσως μετά το δεύτερο drone ως δυνητική απειλή.

Τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν να πλησιάζουν και στις 04:50, ώρα Ελλάδος ο κυβερνήτης έδωσε εντολή και η φρεγάτα άνοιξε πυρ με το πυροβόλο, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Μετά από την εκτόξευση των πυρών τα drones απομακρύνθηκαν.

 

 

 

Πηγή : in.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.