ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τάε κβον ντο: Χωρίς εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα
Τάε κβον ντο: Χωρίς εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα
(Φώτο : gazzetta.gr)
13 Μαρ
0
Σχόλια

Τάε κβον ντο: Χωρίς εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα

Τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας τάε κβον ντο ταξίδεψαν στη Σόφια της Βουλγαρίας ώστε να συμμετάσχουν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, όπου θα δίνονταν 16 Ολυμπιακά εισιτήρια- για όσους δηλαδή θα έφταναν στους τελικούς των κατηγοριών τους. Με αυτό τον στόχο ξεκίνησαν την πορεία τους και οι Ελληνες αθλητές όμως δεν κατάφεραν να τον πετύχαν.

Αποστόλης Τεληκωστόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του στα -80 κιλά με πρόκριση στα προημιτελικά καθώς στον γύρο των «16» νίκησε 9-1, 7-0 τον Περούνισιτς από το Μαυροβούνιο. Έπειτα, όμως, δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των -80kg μετά την ήττα 7-3, 11-2 από τον Δανό Χρνιτς και έτσι η πορεία του σταμάτησε εκεί.

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά μετά τη νίκη του με 6-6, 12-10 επί του Σπλέιτ όμως στον επόμενο γύρο δεν κατάφερε να επικρατήσει και άρα να προκριθεί στα ημιτελικά των -68 κιλών, καθώς γνώρισε την ήττα με 6-5, 1-7, 10-13 από τον Ισραηλινό Κριβίσκι.

Η Θένια Σαρβανάκη πέρασε με bye από τον πρώτο γύρο και βρέθηκε στα προημιτελικά, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των -67 κιλών καθώς ηττήθηκε με 5-2, 7-1 από την Ολλανδέζα Άμι Μινκ.

Τέλος, η Φαίδρα Καλτέκη προκρίθηκε στα προημιτελικά των -57kg μετά από νίκη της με 7-0, 13-3 την Γκρεταρσντοτίρ από την Ισλανδία όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε με 0-0, 6-4 από τη Ρωσίδα αργυρή Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Τατιάνα Μίνινα.

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά που μπορούσε να δώσει πρόκριση σε αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη και, τυπικά, η τελευταία ευκαιρία των Ελλήνων για τους Ολυμπιακούς.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.