ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στιβου: Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Τεντόγλου, Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Γλασκόβη
Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στιβου: Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Τεντόγλου, Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Γλασκόβη
(Φωτο: Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Εurokinissi)
02 Μαρ
0
Σχόλια

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στιβου: Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Τεντόγλου, Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Γλασκόβη

Αποστολή εξετελέσθη για τον Μίλτο Τεντόγλου, που κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκόβη, και να αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου back-to-back.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ, το οποίο όμως δεν του άρεσε. Λίγο αργότερα, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έγραψε ακριβώς την ίδια επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας ακόμη είχε άλμα άνω των 8 μέτρων και συγκεκριμένα ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

Στην τέταρτη προσπάθεια, ο Φουρλάνι πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε πρώτος όμως αμέσως μετά ο Τεντόγλου τον υποχρέωσε ξανά να βρεθεί στη δεύτερη θέση, αφού έκανε 8.15μ και δεδομένου ότι έχουν την ίδια επίδοση στο καλύτερο άλμα τους χρειάζεται να μετρήσουμε το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής. Τότε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ έκανε 8.21μ και μπήκε στη μάχη.

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Στο έκτο άλμα, ο Φουρλάνι έκανε άκυρο και ο Τεντόγλου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρυσό και τον Παγκόσμιο τίτλο με άλμα στα 8.19μ.

 

Πηγή: gazzetta.gr/Αποστολή στη Γλασκόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

 

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Εurokiniss

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.