ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | O Τσιτσιπάς στο Νo.12, επιστροφή για τη Σάκκαρη στο Top 10
O Τσιτσιπάς στο Νo.12, επιστροφή για τη Σάκκαρη στο Top 10
(Φώτο : gazzetta.gr)
27 Φεβ
0
Σχόλια

O Τσιτσιπάς στο Νo.12, επιστροφή για τη Σάκκαρη στο Top 10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στο Ακαπούλκο για τη συμμετοχή του στο 500άρι τουρνουά, στοχεύοντας σε μια καλή πορεία που θα σφραγίσει την επιστροφή του από το Νο.12 στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελευταία φορά που ο Έλληνας παίκτης ήταν στο Νο.12 το ημερολόγιο έγραφε 18 Φεβρουαρίου 2019, λίγες εβδομάδες αργότερα (4 Μαρτίου), μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 (No.10), παρέμεινε σε αυτό μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2024, ο Φριτζ τον έριξε στο Νο.11, ενώ η ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά του τουρνουά στο Λος Κάμπος τον έφερε στο Νο.12.

Πάντως ο Τσιτσιπάς έχει την ευκαιρία να επανακάμψει αυτή την εβδομάδα στο Ακαπούλκο και μαζί να επιστρέψει στο Top10. Aπό τη στιγμή που ο Έλληνας παίκτης δεν έχει βαθμούς να υπερασπιστεί, έχει τη δυνατότητα με μια καλή πορεία να μπει στο Top 10, με την πρεμιέρα του να γίνεται απέναντι στον Ρομάν Σαφιούλιν τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/2) για την Ελλάδα.

H κατάταξη των ανδρών έμεινε αμετάβλητη, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να φθάνει συνολικά στις 414 εβδομάδες στην καριέρα του στο Νο.1.

Η Σάκκαρη στο Νο.9

Η Μαρία Σάκκαρη έλειψε μόλις για μια εβδομάδα από το Top 10 της WTA, όπου βρισκόταν από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η νίκη επί της Ναβάρο στον 2ο γύρο στο Ντουμπάι ήταν υπεραρκατή για να φέρει την 28χρονη ξανά στο Top 10 και συγκεκριμένα στο Νο.9.

Η Σάκκαρη δεν θα αγωνιστεί στο Σαν Ντιέγκο, θα πάει απευθείας στο Indian Wells (6-17 Μαρτίου), εκεί όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και θα έχει να υπερασπιστεί 390 βαθμούς.

Εκτός από την άνοδο δύο θέσεων της Σάκκαρη, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα ξεπέρασε την Κινγουέν Ζενγκ στο Νο.7, στην άλλη διαφοροποίηση στο Τop 10.

Aπό εκεί και πέρα ξεχωρίζει η άνοδος 12 θέσεων για την Τζασμίν Παολίνι, με την Ιταλίδα να σκαρφαλώνει στο Νο.14 μετά τη νίκη της στο Ντουμπάι, ενώ 16 θέσεις κέρδισε και η φιναλίστ, Άννα Καλίνσκαγια, ανεβαίνοντας στο Νο.24.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.