ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Ράγισαν» καρδιές στα Τέμπη: Γέμισε με φοιτητές ο τόπος της τραγωδίας για το ετήσιο μνημόσυνο – «Δεν θα σας ξεχάσουμε»
«Ράγισαν» καρδιές στα Τέμπη: Γέμισε με φοιτητές ο τόπος της τραγωδίας για το ετήσιο μνημόσυνο – «Δεν θα σας ξεχάσουμε»
(Φωτο: enimerotiko.gr)
24 Φεβ
0
Σχόλια

«Ράγισαν» καρδιές στα Τέμπη: Γέμισε με φοιτητές ο τόπος της τραγωδίας για το ετήσιο μνημόσυνο – «Δεν θα σας ξεχάσουμε»

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ετήσια μνημόσυνη τελετή για τις 57 αθώες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου, το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Τη δέουσα τελετή προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, ενώ πολλοί πιστοί συμμετείχαν στην εκδήλωση εκφράζοντας την αφοσίωσή τους.

«Ένα χρόνο μετά είμαστε εδώ. Το δυστύχημα έκανε όλον τον κόσμο να παγώσει. Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε. Για να μην πικραθούν τα παιδιά και οι άνθρωποι μας ότι λησμονήθηκαν», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία αδιάκοπα, με την αντίσταση της προσευχής, με το φως που το αγιοκέρι κρατά από της Ανάστασης τον τόπο, θα προσπαθεί να αποδειχθεί το σκοτάδι του θανάτου. Ο Χριστός μας και το άδικο το γεύτηκε και το μαρτύριο και τον θάνατο. Βγήκε νικητής γιατί τον τελευταίο λόγο στην ιστορία θα τον έχει ο Θεός. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Ανάσταση».

Εν συνεχεία, έπειτα από την αγόρευσή του, ο κ.κ. Βαρνάβας, υπό την ατμόσφαιρα εντάσεως, πραγματοποίησε την τελετή μνημόσυνου για την ανάπαυση των 57 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, με την ανάγνωση όλων των ονομάτων των αδικοχαμένων.

Το παρόν στην τελετή έδωσε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: enimerotiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.