ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιστιοπλοΐα: Χάθηκε το Παρίσι για την Ελλάδα στο Καλαμάκι
Ιστιοπλοΐα: Χάθηκε το Παρίσι για την Ελλάδα στο Καλαμάκι
(Φωτο: gazzetta.gr)
24 Φεβ
0
Σχόλια

Ιστιοπλοΐα: Χάθηκε το Παρίσι για την Ελλάδα στο Καλαμάκι

Μια ανάσα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κλάση ILCA 7 βρέθηκε η Ελλάδα στο 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy, αλλά το εισιτήριο.. γλίστρησε στην όγδοη και τελευταία ιστιοδρομία για τέσσερις μόλις βαθμούς ποινής.

Τα δύο Ολυμπιακά εισιτήρια της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία, πήγαν στο Ισραήλ (65 βαθμούς ποινής) και στη Σλοβενία (78 β.π.) με την Ελλάδα να είναι ακριβώς στην επόμενη θέση με τέσσερις περισσότερους βαθμούς ποινής (82).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας πρωταθλητής Γιώργος Παπαδάκος μέχρι και την 7η, προτελευταία ιστιοδρομία, έβαζε τη χώρα μας στον Ολυμπιακό χάρτη έχοντας πλεονέκτημα από τον Σλοβένο Ζαν Λουκ Ζέλκο.

Στην τελευταία κούρσα, ο Σλοβένος κατατάχθηκε 8ος, ο Παπαδάκος 37ος με αποτέλεσμα να χαθεί η Ολυμπιακή πρόκριση. Στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες ο Παπαδάκος τερμάτισε 6ος, 30ος και 37ος, ενώ ο Σλοβένος ήταν 43ος, 35ος και 8ος.

«Έκανα ό,τι μπορούσα. Μέχρι την 8η κούρσα ήμουν στην πρόκριση. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθειά μου και φεύγω από αυτόν τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι», δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκος μετά το πέρας της προσπάθειάς του.

Στις γυναίκες, Λιθουανία και Κροατία θα έχουν εκπροσώπηση στη Μασσαλία τον προσεχή Αύγουστο.

Πρώτη Ελληνίδα στην 27η θέση ήταν η Ευαγγελία Καραγεώργου (110 βαθμούς ποινής), 46η ολοκλήρωσε τον αγώνα η Χριστίνα Μαρία Μένη (146 β.π.), 53η η Μιράντα Παπαδάκη (164 β.π.) και 54η η Μαρία Λίλι Ζαμίτ (164 β.π.). Στην Ολυμπιακή πρόκριση η χώρα μας ήταν στην πέμπτη θέση.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.