ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πώς εξαρθρώθηκε η σκληρή συμμορία – Άγριο ξύλο με μπουνιές, κλωτσιές, έσπαγαν τα δόντια των θυμάτων τους με κοκάλινα γάντια
Πώς εξαρθρώθηκε η σκληρή συμμορία – Άγριο ξύλο με μπουνιές, κλωτσιές, έσπαγαν τα δόντια των θυμάτων τους με κοκάλινα γάντια
(Φώτο : protothema.gr)
21 Φεβ
0
Σχόλια

Πώς εξαρθρώθηκε η σκληρή συμμορία – Άγριο ξύλο με μπουνιές, κλωτσιές, έσπαγαν τα δόντια των θυμάτων τους με κοκάλινα γάντια

Μία άγρια συμμορία που έστηνε καρτέρι σε νυχτερινά καταστήματα στο Γκάζι και πραγματοποιούσε ξυλοδαρμούς και ληστρικές επιθέσεις σε πελάτες, ενώ έστηνε και «θερμά» επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαρθρώθηκε από το Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η σκληρή αυτή συμμορία, «ομάδα των 9», ξεκίνησε τη δράση της από τον Ιούνιο του 2022 και από τους άγριους ξυλοδαρμούς, δεν είχε γλιτώσει ούτε εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος έπεσε στα νύχια τους και τον «τσάκισαν» στο ξύλο, ενώ χρησιμοποιούσαν και κοκάλινα γάντια για να σπάνε τα δόντια από τα θύματα τους!

Από τα εννέα μέλη στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ το μεσημέρι της 19ης Φεβρουαρίου, συνελήφθησαν οι 8, ένας ελληνοποιημένος Αλβανός 33 ετών και επτά Έλληνες ηλικίας 35, 45, 56, 40, 43, 44 και 38 ετών ενώ αναζητείται ένας Αλβανός ηλικίας 31 ετών.

Όλη η δράση της άγριας συμμορίας που είχε απλώσει τα πλοκάμια της στο Γκάζι και στα γήπεδα ξεδιπλώνεται από το απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Τουλάχιστον από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 διαπιστώθηκε η δράση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν ξυλοδαρμούς πελατών σε νυχτερινά καταστήματα στην περιοχή Γκάζι Αθηνών καθώς και σε οπαδικά επεισόδια εντός αγωνιστικών χώρων κατά την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αττική.

Συγκεκριμένα: Πρώτες πρωινές ώρες της 16-09-2023, στο νυχτερινό κατάστημα με την επωνυμία (αναφέρεται το όνομα) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περσεφόνης και Τριπτολέμου στο Γκάζι, οι συλληφθέντες ενώθηκαν σε ομάδα και πραγματοποίησαν σφοδρή επίθεση με γροθιές και λακτίσματα σε βάρος παρέας πελατών εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Επιπλέον δύο από τα μέλη της συμμορίας κρατώντας κάθε ένα πιστόλι, τους απείλησαν με αυτά.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν οι πελάτες να τραυματισθούν σοβαρά και επικίνδυνα και να μεταβούν σε νοσοκομεία.
Όπως διαπιστώθηκε από τις ιατρικές εξετάσεις που τους διενεργήθηκαν, υπέστησαν, κατά περίπτωση, κατάγματα ρινός, κακώσεις οδόντων κοπτήρων, ήπια ζάλη, κεφαλαλγία, εκτεταμένες εκχυμώσεις στην αριστερή κογχική χώρα, υπόσφαγμα αριστερού οφθαλμού, εκχύμωση με οίδημα στην ράχη της ρινός, πλατιά εκδορά στην αριστερά μετωπιαία χώρα, εκχύμωση στο δεξί κάτω βλέφαρο, βαρύ κάταγμα κλάδου κονδύλου της αριστερής κάτω γνάθου (αντιμετωπίστηκε χειρουργικά), κακώσεις κεφαλής και κάταγμα μέσης φαλάγγος της δεξιάς παραμέσου.

Πρώτες πρωινές ώρες της 12-03-2023, εντός του καταστήματος (αναφερεται το όνομα) στην περιοχή Γκάζι της Αθήνας, μέλη της ανωτέρω συμμορίας επιτέθηκαν με σφοδρότητα και τραυμάτισαν παρέα πελατών του καταστήματος εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Οι δράστες κατά την επίθεση χρησιμοποίησαν κοκκάλινα γάντια αναβάτη μοτοσυκλέτας, προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης, σωματικές βλάβες.

Την 11-06-2022 επί της οδού Πέτρου Ράλλη 58 (πλησίον της περιοχής Γκάζι) στο εκεί ευρισκόμενο γήπεδο, διεξάγονταν ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ». Μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν στους παίχτες της φιλοξενούμενης. Στην προσπάθεια τους οι Αστυνομικές δυνάμεις να αποτρέψουν την επίθεση, δέχθηκαν από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, ρίψεις πετρών, πλαστικών καθισμάτων, πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών, φωτοβολίδων χειρός ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρων. Συνεπεία των επιθέσεων, ήταν ο τραυματισμός δυο Αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούσαν στην Δ.Α.Ε.Α./ Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., τρεις τουλάχιστον εκ των μελών της συγκεκριμένης συμμορίας συμμετείχαν στα ανωτέρω επεισόδια.

Την 18-02-2024 κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ε.Π.Σ Δυτικής Αττικής, μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ», υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και πυροβολισμοί. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στο γήπεδο όπου, αρχικά, συνέλαβαν τρία άτομα και παράλληλα, προέβησαν στην αναζήτηση δύο αυτοκινήτων, αμφότερα μάρκας BMW, στα οποία επέβαιναν άλλοι εμπλεκόμενοι.

Λίγη ώρα αργότερα, Αστυνομικοί εντόπισαν το ένα εκ των δύο προαναφερόμενων αυτοκινήτων, το οποίο παρά τη χρήση των ηχητικών και φωτεινών σημάτων από τους Αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και όπως διαπιστώθηκε, εντός αυτού επέβαιναν τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι δύο ήταν μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα τσαντάκι μέσης (μπανάνα), το οποίο περιείχε ένα πιστόλι, μάρκας TOKAREV με οπλισμένο τον επικρουστήρα του. Ο ένας εκ των δύο μελών της συμμορίας ομολόγησε ότι είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου πιστολιού και είχε πυροβολήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά την ανωτέρω συμπλοκή.

Προανάκρισης επιλήφθηκε η Υ.Α.Δ.Α. και όλοι οι επιβαίνοντες στο συγκεκριμένο όχημα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν την 19-02-2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο και ανέβαλε την εκδίκαση για την 01-03-2024. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι απογευματινές ώρες της 19-02-2024.

Οι έφοδοι του Εκβιαστών και τα ευρήματα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στις 19 Φεβρουαρίου έκανε έφοδο στις οικίες των συλληφθέντων και όπως αναφέρεται «Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., μετέβησαν στις οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων και διενήργησαν έρευνες, κατ’ οίκον και σωματικές.

Συγκεκριμένα:

Στην οικία του ελληνοποιημένου Αλβανού, επί στη Μάνδρα Αττικής, διενεργήθηκε έρευνα, μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας της ΥΑΔΑ, όταν αφέθηκε ελεύθερος από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Κατά την έρευνα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία μεταλλική σιδερογροθιά, με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι,

• Το χρηματικό ποσό των -320- ευρώ και

• Ρουχισμός, τον οποίο φορούσε κατά τη διάπραξη των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, στο νυχτερινό κατάστημα με την επωνυμία (αναφέρεται το όνομα).

Στην οικία του 2ου εκ των συλληφθέντων στη Μάνδρα Αττικής, διενεργήθηκε έρευνα, μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας της ΥΑΔΑ, όταν αφέθηκε ελεύθερος από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Κατά την έρευνα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τρεις (3) μπαλτάδες και

• Ρουχισμός, τον οποίο φορούσε κατά τη των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, στο νυχτερινό κατάστημα με την επωνυμια (αναφερεται το όνομα).

Στην οικία του 3ου εκ των συλληφθέντων στην Καλλιθέα, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μία (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη (0,6γρ.) και

• Ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ
Σε σωματική έρευνα επ’ αυτού, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) τσαντάκι ώμου και

• Ένα (1) ζευγάρι γάντια μηχανής με κοκάλινη επένδυση.
Στην οικία του 4ου συλληφθεντος στη Νίκαια, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι,

• Δεκαπέντε (15) φυαλίδια και πέντε δισκία αγνώστων ουσιών, πιθανώς αναβολικών και

• Ρουχισμός των οποίο φορούσε κατά τη διάπραξη των έκνομων πράξεων.
Στην οικία του 5ου στον Ταύρο, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) αεροβόλα πιστόλια
Σε σωματική έρευνα επ’ αυτού, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα) προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια

• Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι μάρκας «Glock 17 AUSTRIA-9×19»

• Μία (1) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης συνολικού μεικτού βάρους 1,8 γραμ. και

• Είκοσι (20) χαρτονομίσματα εμφανώς πλαστά των πενήντα (50) ευρώ και ένα χαρτονόμισμα εμφανώς πλαστό των διακοσίων (200) ευρώ
Στην οικία του 6ου στα Σπάτα, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ρουχισμός των οποίο φορούσε κατά τη διάπραξη των έκνομων πράξεων.

• Ένα (1) τσεκούρι μεσαίου μεγέθους

• Είκοσι (20) φυσίγγια καραμπίνας

• Μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας και

• Υπ’ αριθμ. ΚΖΒ-6344 πινακίδα Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του καταφανώς πλαστή
Στην οικία του 7ου, στον Πειραιά, ουδέν ανευρέθηκε. Στην οικία του 8ου, στην Αθήνα, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μία (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη (0,9γρ.)και
• Ένας (1) σουγιάς αναδιπλούμενος

Μετά το πέρας των ερευνών, οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., όπου μεσημβρινές ώρες συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες της 20-02-2024, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν στον 26ο Ανακριτή Αθηνών και θα επαναπροσαχθούν την 23-02-2024.

Από την Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. θεωρείται βέβαιο ότι τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις και για τον λόγο αυτό συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.