ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ομογένεια των ΗΠΑ αποχαιρέτησε με συγκίνηση την Ραφαέλα Πιτσικάλη, πριν η σορός της ταξιδέψει στην Ελλάδα
Η Ομογένεια των ΗΠΑ αποχαιρέτησε με συγκίνηση την Ραφαέλα Πιτσικάλη, πριν η σορός της ταξιδέψει στην Ελλάδα
(Φώτο : athensmagazine.gr)
31 Ιαν
0
Σχόλια

Η Ομογένεια των ΗΠΑ αποχαιρέτησε με συγκίνηση την Ραφαέλα Πιτσικάλη, πριν η σορός της ταξιδέψει στην Ελλάδα

Πλήθος ομογενών έδωσαν το «παρών» το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Χιούστον, για να πουν το «τελευταίο αντίο» στην 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη.

Η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κάλεσε τα μέλη της ενορίας να τιμήσουν την μνήμη της σε ένα τρισάγιο, πριν επιστρέψει η σορός της στην Κρήτη για τη Νεκρώσιμη Ακολουθία.

Το χαμογελαστό κορίτσι από τα Χανιά, νοσηλεύτηκε για αρκετό διάστημα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο του Χιούστον «MD Anderson Cancer Center», και αγαπήθηκε από την ελληνική κοινότητα που στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2023.

Η Ομογένεια των ΗΠΑ αποχαιρέτησε με συγκίνηση την Ραφαέλα Πιτσικάλη, πριν η σορός της ταξιδέψει στην Ελλάδα
Μεγάλη συγκίνηση στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για το χαμογελαστό κορίτσι. Φωτογραφίες: Ηλίας Νεοφυτίδης

Ο π. Μιχαήλ Λαμπάκης, πρωτοπρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Ηταν ευλογία που είχαμε την ευκαιρία να διακονήσουμε τη Ραφαέλα και την οικογένειά της τους τελευταίους πολλούς μήνες. Ηταν μεγάλη ευλογία να γίνουν μέρος της κοινότητάς μας και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της εκκλησίας. Προσφέρθηκε επίσης η ευκαιρία στους ενορίτες μας να γνωρίσουν τη Ραφαέλα και την οικογένειά της και να προσφέρουν από το χρόνο και τους πόρους τους για να βοηθήσουν κάποιον που είχε ανάγκη.Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εκείνη και την οικογένειά της στη Θεία Λειτουργία εδώ στον Καθεδρικό Ναό στο Χιούστον. Σίγουρα θα μας λείψει η παρουσία και ο ενθουσιασμός της, αλλά ξέρουμε ότι ξεκουράζεται και ανυπομονούμε να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον στο ουράνιο βασίλειο». Ο πατήρ Μιχαήλ δήλωσε επίσης ότι ακόμα έρχονται χρήματα για την Ραφαέλα αλλά οι γονείς της επέμειναν τα χρήματα αυτά να διατεθούν για άλλα παιδιά που τυχόν θα έρθουν από την Ελλάδα για νοσηλεία στο Χιούστον.

Τον Δεκέμβριο του 2023 είχε πραγματοποιηθεί ερανική εκδήλωση για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της Ραφαέλας αλλά και ακόμη δύο ασθενών από την κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στον χώρο εκδηλώσεων του Ναού «Martel Hall»,συγκεντρώνοντας το ποσό των 50.000 δολαρίων.

Ομογενείς επισκέπτονταν συχνά την Ραφαέλα στο νοσοκομείο, και συνέδραμαν για τα έξοδα διαμονής της οικογένειας στο Χιούστον. Στις 7 Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, είχε τα γενέθλιά της και η κοινότητα του Αγίου Βασιλείου διοργάνωσε ένα πάρτι γενεθλίων όπου η κοινότητα συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει μαζί της και να της τραγουδήσει στα αγγλικά και στα ελληνικά. Δυστυχώς, ήταν τα τελευταία της γενέθλια.

Η Ομογένεια των ΗΠΑ αποχαιρέτησε με συγκίνηση την Ραφαέλα Πιτσικάλη, πριν η σορός της ταξιδέψει στην Ελλάδα
Η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κάλεσε τα μέλη της ενορίας να τιμήσουν την μνήμη της Ραφαέλας σε ένα τρισάγιο, πριν επιστρέψει η σορός της στην Κρήτη για τη Νεκρώσιμη Ακολουθία. Φωτογραφίες: Ηλίας Νεοφυτίδης

Με τη σειρά του ο πατέρας Δημήτρης Ντόβας είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την Ραφαέλα: «Αν και μόλις είχε κλείσει τα 21 της, η λεβεντοκρητικοπούλα από τα Χανιά μας έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και σοφίας σε θρήσκους μα και σε άθρησκους, σε καθωσπρέπει χριστιανούς και μη, αλλά και στους όπως πρέπει κατά Χριστόν πιστούς επιβεβαίωσε και μας ενδυνάμωσε στις χωμάτινες καρδιές μας το… Χριστός Ανέστη! Χαίρεται εν Κυρίω πάντοτε.

Οταν την γνώρισα είδα με τα μάτια της ψυχής, τα φοβισμένα, και αβέβαια για το βέβαιο, μάτια της ψυχής της -αλλά μάτια που ποθούσαν να αγαπήσουν και αναζητούσαν Αυτόν Τον Ενα Τον Δημιουργό και Αρχηγό της ζωής τους … ‘Πιστεύω Κύριε ! Βοήθα μοι τη απιστία μου’.

Και Αυτός την είδε και δεν την προσπέρασε …αλλά εκεί βάδιζε αργά μαζί της προς τους δικούς της Εμμαούς…διακριτικά,αθόρυβα και απλά, αλλά με ένταση ανεκλάλητη την καθοδηγούσε … από τις χαρές της κολυμπήθρας της μέχρι τα 16 της που τη διάλεξε για Νύφη Του και της έστειλε το προσκλητήριο των γάμων τους! Και σαν καλή και φρόνιμη Κρητικοπούλα παρθένα νύφη, ετοίμασε τα προικιά της για την ώρα την καλή και τις χαρές της. Ωσπου έφτασε και η ώρα του γάμου και το προσκλητήριο έγραφε 24 Γενάρη 2024,03:19 π.μ.,Χιούστον Τέξας,ΗΠΑ. Και ο Νυμφίος ήρθε και πήρε την αρραβωνιαστικιά Του τηρώντας Την υπόσχεση Του και είδε τα προικιά της και ευφράνθηκε και την έβαλε στη αιώνια ατέλειωτη γαμήλια χαρά και τον δείπνο Του τον μυστικό και ακόρεστο».

 

 

 

Πηγή : athensmagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.