ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κουρούση για το αργυρό στο Ευρωπαϊκό κύπελλο: «Λίγο πιο ψηλά κάθε φορά»
Κουρούση για το αργυρό στο Ευρωπαϊκό κύπελλο: «Λίγο πιο ψηλά κάθε φορά»
(Φώτο : gazzetta.gr)
30 Ιαν
0
Σχόλια

Κουρούση για το αργυρό στο Ευρωπαϊκό κύπελλο: «Λίγο πιο ψηλά κάθε φορά»

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το Riposta Cup που ανήκει στη σειρά αγώνων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ξιφασκίας (EFC) και η μεγαλύτερη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε τη δεύτερη μέρα, στο ατομικό τουρνουά των νεανίδων.

Η 15χρονη Αλίνα ουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) προκρίθηκε αήττητη από τη φάση των pool, πέρασε άνευ αγώνα το γύρο των 128 και στη συνέχεια σημείωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες στα νοκ-άουτ για να εξασφαλίσει θέσει στο βάθρο: νίκησε τη Ρουμάνα Αριάνα Νέμες στη φάση των 64 (15-5), τη Γαλλίδα Λουίζ Οζόλτ στη φάση των 32 (15-6), τη Βουλγάρα Ραλίτσα Γκάτζεβα στη φάση των 16 (15-5) και τη Ρουμάνα Αντριάνα Μαρία Γκεατάρα στον προημιτελικό (15-8). Στη μάχη για την είσοδο στον τελικό μπόρεσε να λυγίσει και τη Γαλλίδα Κοστάνς Μεσιέ με 15-7 και στο μεγάλο τελικό ηττήθηκε τελικά με 15-13 από τη Γεωργιανή Αλεξάντρα Κουβάεβα (Νο7 της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων).

«Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Μια πάρα πολύ κουραστική μέρα ολοκληρώθηκε, φτάνοντας στο τελικό! Λίγο πιο ψηλά κάθε φορά, με πολλή προπόνηση και υπομονή, να ανεβάζουμε την Ελλάδα μας ψηλότερα. Θα επιδιώξουμε μία καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Νάπολη», δήλωσε η ίδια μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΞ.

κουρουση

Είναι το δεύτερο φετινό μετάλλιο της αθλήτριας του Γιάννη Νοταρά στο ευρωπαϊκό circuit μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει το Σεπτέμβριο στην Τυφλίδα της Γεωργίας. Με τους 78 βαθμούς που εξασφαλίζει από αυτή τη διάκριση η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά αναμένεται να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων από την 5η θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. «Η κατάκτηση αυτού του ασημένιου μεταλλίου είναι τεράστια επιτυχία για μας! Είναι ανταμοιβή για τον αφοσιωμένο κόπο και τη σκληρή δουλειά που βάλαμε. Ως προπονητής, αυτό το μετάλλιο μου αποδεικνύει ότι η προετοιμασία μας με την Αλινα ήταν αποτελεσματική. Συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή», δήλωσε ο Νοταράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 15χρονη πρωταθλήτρια θα έχει άλλη μία χρονιά στην κατηγορία των νεανίδων. Πλέον το βλέμμα της στρέφεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στη Νάπολη (22-25/2), στο οποίο θα επιδιώξει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση που είχε πάρει πέρυσι στο Ταλίν.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.