ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στίβος: Δεύτερη θέση και φετινό ρεκόρ η Στεφανίδη
Στίβος: Δεύτερη θέση και φετινό ρεκόρ η Στεφανίδη
(Φώτο : gazzetta.gr)
29 Ιαν
0
Σχόλια

Στίβος: Δεύτερη θέση και φετινό ρεκόρ η Στεφανίδη

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, αγωνίστηκε σε μίτινγκ στο Σιάτλ και πρόσθεσε ακόμη ένα εκατοστό στο φετινό της ρεκόρ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τα άλματά της από το 4.45μ, το οποίο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, ενώ συνέχισε στα 4.55μ. όπου χρειάστηκε επίσης μόνο μία προσπάθεια. Έπειτα, ο πήχης ανέβηκε στα 4.64μ. με την αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ να το υπερβαίνει με το τρίτο της άλμα και έτσι να προσθέτει ένα εκατοστό στο φετινό της ρεκόρ που ήταν 4.63μ.. Στη συνέχεια, ο πήχης ανέβηκε στα 4.73μ., που είναι ύψος μεγαλύτερο από το όριο για τους Ολυμπιακούς (4.72μ.) και η Στεφανίδη είχε τρία άκυρα άλματα. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Χάνα Μολ, με την ίδια επίδοση.

Μετά τον αγώνα της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε πως με βάση την προπόνηση που κάνει νιώθει πως μπορεί να πηδήξει 4.85μ. και πως στους αγώνες που κάνει ως τώρα δοκιμάζουν τα νέα κοντάρια που έχουν για φέτος, καθώς δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τα νούμερα των κονταριών και έτσι αρκετές φορές κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές. Η ίδια, τόνισε πως είναι χαρούμενη που είναι υγιής και πως νιώθει πως μπορεί να πηδήξει ψηλά ενώ είμαστε ακόμη στον Ιανουάριο.

Θυμίζουμε πως η Στεφανίδη θα συνεχίσει τους αγώνες της στις ΗΠΑ και έπειτα θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στη Γλασκώβη.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.