ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κουρουγκλίεβ: «Ηθελα να αγωνιστώ με την Ελλάδα, για να γίνω μέρος της σπουδαίας αθλητικής της Ιστορίας »
Κουρουγκλίεβ: «Ηθελα να αγωνιστώ με την Ελλάδα, για να γίνω μέρος της σπουδαίας αθλητικής της Ιστορίας »
(Φώτο : ufight.gr)
27 Ιαν
0
Σχόλια

Κουρουγκλίεβ: «Ηθελα να αγωνιστώ με την Ελλάδα, για να γίνω μέρος της σπουδαίας αθλητικής της Ιστορίας »

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το νταμπλ στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης μίλησε για το πολύκροτο θέμα με το ελληνικό διαβατήριο, που θα του δώσει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαρίστησε προσωπικά τον υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει δείξει, ενώ εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Νταουρέν συγχαρητήρια. Κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Grand Prix. Πόσο σημαντικό είναι για σένα ότι για ακόμη μία φορά κατέκτησες την πρωτιά;

«Το τουρνουά στη Γαλλία ήταν ακόμα ένα στάδιο της προετοιμασίας μου. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Πάντα στόχος μου είναι να κερδίζω, οπότε είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και συνεχίζω την προετοιμασία μου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το 2023 κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, για το 2024 ποιος είναι ο στόχος σου;

«Στόχος μου είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο για μία ακόμη φορά και να φέρω όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια στην ελληνική Πάλη»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο μεγάλος σου στόχος για το 2024 είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι;

«Δεν είναι μόνο στόχος, αλλά είναι και όνειρο. Θέλω πολύ να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Εύχομαι να λυθεί άμεσα το θέμα με το διαβατήριο και να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζω ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, καθώς και πολλοί φορείς προσπαθούν για να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με το ελληνικό διαβατήριο. Με έχουν ενημερώσει ότι και ο υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, έχει ενδιαφερθεί προσωπικά και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνει».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Θα μπορούσες να πας σε οποιαδήποτε χώρα να αγωνιστείς, γιατί προτίμησες την Ελλάδα;

«Ο κάθε αθλητής επιθυμεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την στιγμή που δεν μπορούσα να συμμετάσχω με την χώρα που γεννήθηκα και σε συνδυασμό με τον κανονισμό αλλαγής αθλητικής εθνικότητας που δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης, έπρεπε να πάρω μία σημαντική απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλές προτάσεις, αλλά η απόφαση ήταν εύκολη για μένα. Ήθελα να αγωνιστώ με την Ελλάδα. Η Ιστορία της με κέρδισε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα, επομένως θα ήταν τιμή να αγωνιστώ με τα ελληνικά χρώματα. Είναι βαριά η κληρονομιά που έχει αφήσει η Ελλάδα και ευελπιστώ να γίνω ένα μέρος αυτής της σπουδαίας Ιστορίας».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι φίλαθλοι της Πάλης σε έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, παρόλα αυτά υπάρχει και μία μικρή, πολύ μικρή ομάδα που δεν είναι υπέρ της μετακίνησής σου στην Ελλάδα. Πως αισθάνεσαι εσύ για αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι από τους Έλληνες έχω πάρει πολύ μεγάλη αγάπη. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα όλοι δείχνουν την αγάπη τους και τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό μου. Μου το δείχνουν και μέσω των σόσιαλ μίντια και ειλικρινά με κάνει πολύ χαρούμενο. Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, αλλά έναν άνθρωπο πρέπει να τον κρίνεις από τα πιστεύω του, την προσφορά του και τις πράξεις του. Εγώ έχω σκοπό να παλέψω για την Ελλάδα, την σέβομαι και επιθυμώ να ακουστεί πολλές φορές ο ελληνικός εθνικός ύμνος. Θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη της Πάλης στην Ελλάδα. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και του ζήτησα να γίνει μία μεγάλη διοργάνωση ή ένα κύπελλο των κορυφαίων αθλητών στο Καλλιμάρμαρο ή στην Αρχαία Ολυμπία. Το ένδοξο παρελθόν να συναντήσει το παρόν. Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα κάνω τα πάντα για να τιμήσω την Ελλάδα, καθώς δεν μπορώ να ξεχάσω ότι σε μία περίοδο δύσκολη για μένα, με αγκάλιασε και μου έδωσε ξανά ελπίδα για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Θα ήθελα οι φίλαθλοι να με κρίνουν για τις επιδόσεις μου, τη συμπεριφορά μου και την προσφορά μου στην ελληνική Πάλη».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχουμε δει ότι πολλές αναρτήσεις αφορούν τον πόλεμο. Ποια είναι η άποψή σου;

«Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Όπου κι αν γίνεται. Βλέπω μικρά παιδιά να υποφέρουν, δυστυχισμένους ανθρώπους. Δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος. Πρέπει να σταματήσει άμεσα. Να αφήσουμε τους λαούς να ευημερήσουν και οι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά, να ελπίζουν και να μπορούν να ονειρεύονται. Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις όλη αυτή τη δυστυχία».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στην ελληνική πολιτεία;

«Με πολύ σεβασμό θα ήθελα να ζητήσω να μου επιτρέψετε να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η ελληνική σημαία να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί των Ολυμπιακών Αγώνων και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος».

 

 

 

Πηγή : ufight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.