ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στην Τραπεζούντα για την Ιερουσαλήμ (φώτο)
Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στην Τραπεζούντα για την Ιερουσαλήμ (φώτο)
16 Δεκ
0
Σχόλια

Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στην Τραπεζούντα για την Ιερουσαλήμ (φώτο)

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα το απόγευμα την κεντρική πλατεία της Τραπεζούντας, το μεϊντάνι, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που είχε προγραμματίσει ο τοπικός δήμος, ενάντια στην απόφαση του Ντόναλντ Τράμπ που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και της Τρουρκίας, πανό και πλακάτ που έγραφαν «Δολοφόνε Αμερική», «Οι κραυγές των καταπιεσμένων θα βρουν τέλος στη συνείδησή σας», «Οι Εβραίοι αγαπούν τη ζωή και οι μουσουλμάνοι το θάνατο, Ισραήλ δεν μπορείς να μας φοβήσεις με το θάνατο», μικροί και μεγάλοι έδειξαν την συμπαράστασή τους στον λαό της Παλαιστίνης αλλά και την αντίθεσή τους στην απόφαση Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πλατεία είχε τοποθετηθεί ένα μικρό ομοίωμα του Αλ-Άκσα το οποίο είναι το σημαντικότερο τέμενος εκτός Μέκκας, ενώ στην πόλη πολλά καταστήματα έχουν υψώσει τη σημαία της Παλαιστίνης δίπλα στην τουρκική.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.