ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στίβος: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη
Στίβος: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη
(Φώτο : gazzetta.gr)
25 Ιαν
0
Σχόλια

Στίβος: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και θα τερματίσει στο σημείο-“μηδέν”, εκεί όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα, με 57 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

«Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις ψυχές που χάθηκαν», δήλωσε στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

«Δεν θα υπάρχουν πρωτιές, κατηγορίες βραβεύσεων, μετάλλια, χρονομέτρηση, όριο τερματισμού, όρια αποκλεισμού, αψίδες εκκίνησης – τερματισμού, αλλά και μουσική».
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί από τους συγγενείς των θυμάτων και αντί για τη γνώριμη αθλητική αψίδα, στον συγκεκριμένο αγώνα η “αψίδα” θα οριοθετείται από μαύρες σημαίες δεξιά και αριστερά, οι οποίες θα αναγράφουν “1ος Δρόμος Μνήμης”.

Ακολούθως, θα τελεστεί τρισάγιο, ενώ θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας θα ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, όπως και παρόμοιες δράσεις που θα ετοιμάσουμε για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό τις ενθαρρύνουμε και τις υποστηρίζουμε», ανέφερε η κ. Καρυστιανού.

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Η απόσταση των 30 χλμ. χαρακτηρίζεται ως μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, παρόλα αυτά ο δρομέας θα βρίσκεται στο δρόμο για περίπου 3,5 – 4 ώρες.

Οι δρομείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν εμπειρία από ανάλογες αποστάσεις, 30 ή και περισσότερων χιλιομέτρων ή τουλάχιστον 2 συμμετοχές σε αγώνες Ημιμαραθωνίου 21χλμ. τα 2 τελευταία χρόνια τους οποίους να έχουν τερματίσει στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

 

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.