ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προεκλογικός πόλεμος Ιμάμογλου – Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη: Με τραγούδια και ποντιακούς χορούς επιδιώκουν «να πάρουν την Πόλη»
Προεκλογικός πόλεμος Ιμάμογλου – Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη: Με τραγούδια και ποντιακούς χορούς επιδιώκουν «να πάρουν την Πόλη»
(Φώτο : newpost.gr)
24 Ιαν
0
Σχόλια

Προεκλογικός πόλεμος Ιμάμογλου – Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη: Με τραγούδια και ποντιακούς χορούς επιδιώκουν «να πάρουν την Πόλη»

Ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας στην Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου, με τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Ταγίπ Ερντογάν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.  Βέβαια αντίπαλος του Εκρέμ Ιμάμογλου, δεν θα είναι ο τούρκος πρόεδρος αλλά ο  Μουράτ Κουρούμ ο οποίος ανήκει στο στρατόπεδο του Ερντογάν.

Πέντε χρόνια μετά στόχος του Ταγίπ Ερντογάν είναι να «πάρει την πόλη» που έχασε το 2019 από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ η αντιπολίτευση με τη σειρά της  στοχεύει στη διατήρηση των κεκτημένων της.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν δεύτερο το κόμμα του Ερντογάν και σε Άγκυρα αλλά και σε Κωνσταντινούπολη, με τον τούρκο πρόεδρο να βάζει μπρος τα μεγάλα μέσα… να πιάνει ξανά το μικρόφωνο και να το ρίχνει στο τραγούδι!

Μετά τον προσδιορισμό των υποψηφίων, τον Ιανουάριο του 2024, διεξήχθησαν έρευνες μόνο για την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων ASAL:

Άγκυρα

  • CHP 36,8%
  • ΑΚΡ – MHP 34,3% (Κόμμα Ερντογάν και Εθνικιστικό)
  • DEM (Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς) 3,1%
  • ΙYΙ (Καλό Κόμμα) 6,1
  • Άλλα 19,7%

Κωνσταντινούπολη

  • CHP 39,8%
  • ΑΚΡ – MHP 36,5% (Κόμμα Ερντογάν – Εθνικιστικό)
  • DEM (Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς) 4,8%
  • ΙYΙ (Καλό Κόμμα) 2,8%
  • Άλλα 6,5%

Προεκλογικός πόλεμος με τραγούδια και τους ποντιακούς χορούς

Ήδη ξεκίνησε ο προεκλογικός πόλεμος μεταξύ Εκρέμ Ιμάμογλου και του Ταγίπ Ερντογάν με τους δυο να διεκδικούν την Πόλη με τραγούδια και ποντιακούς χορούς. 

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα βίντεο το οποίο έγραψε στον Ιμάμογλου ένας συμπατριώτης του. Το τραγούδι τονίζει ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είναι από την Τραπεζούντα και κράτησε το λόγο του σε ότι υποσχέθηκε.  Μάλιστα στο βίντεο δείχνει τον Ιμάμογλου να χορεύει ποντιακούς χορούς.

Το τραγούδι λέει: «Το παιδί της Τραπεζούντας αξίζει για την Κωνσταντινούπολη, τηρεί τις υποσχέσεις του και έκανε όσα είπα. Αγαπάει την πατρίδα του, ο θεός να τον προστατεύει με την προσευχή των μανάδων»

Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν με τραγούδια

Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν απαντάει με το δικό του τραγούδι , όπως συνηθίζει να κάνει,  στους Κωνσταντινουπολίτες και τους καλεί να ψηφίσουν τον Μουράτ Κουρούμ.

«Ξανά Κωνσταντινούπολη Ξανά» το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας.

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Πηγή : newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.