ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μεσολόγγι: Υπόθεση «Μάριου» και «Άλεξ» η εξαφάνιση του Μπάμπη; Ο κρυφός «άσσος» της ΕΛΑΣ
Μεσολόγγι: Υπόθεση «Μάριου» και «Άλεξ» η εξαφάνιση του Μπάμπη; Ο κρυφός «άσσος» της ΕΛΑΣ
(Φωτο: newsbomb.gr)
22 Ιαν
0
Σχόλια

Μεσολόγγι: Υπόθεση «Μάριου» και «Άλεξ» η εξαφάνιση του Μπάμπη; Ο κρυφός «άσσος» της ΕΛΑΣ

Η Ελλάδα παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα να διαδραματίζεται ένα ακόμη θρίλερ μιας εξαφάνισης-δολοφονίας που ίσως να μην έχει ποτέ το τέλος της: Εκείνης του Μπάμπη Κούτσικου.

Από τις 4 Ιανουαρίου ο 31χρονος άνδρας παραμένει εξαφανισμένος και οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθροποκτονιών είναι πεπεισμένοι πως ο Μπάμπης Κούτσικος είναι νεκρός. Αυτό είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι πως ο 50χρονος κρεοπώλης δεν ανοίγει το στόμα του για να δώσει λύτρωση, έστω και με τραγικό τρόπο, στην οικογένεια του 31χρονου που αναζητά τη σορό του Μπάμπη.

Ο 50χρονος από την πρώτη ημέρα είναι ο άνθρωπος που είχε η ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίσει ως ειδικού ενδιαφέροντος. Έναν άνθρωπο που ξέρει πολλά περισσότερα από το «δεν θυμάμαι» που με εκνευριστική επιμονή αναφέρει διαρκώς στις ανακρίσεις.

Προφανώς οι έμπειροι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή «παγίδευσαν» τον 50χρονο ο οποίος εκτός από τη σωρεία αντιφάσεων στις οποίες έχει πέσει (και μάλιστα σε λίγα… λεπτά) είναι διατεθειμένος να μπει φυλακή παρά να πει τι έγινε το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Σαν το διακύβευμα να είναι πολύ μεγαλύτερο από μια ποινή φυλάκισης.

Πλέον, ο κίνδυνος να εξελιχθεί η υπόθεση σαν εκείνη των εξαφανίσεων-δολοφονιών του Άλεξ Μεσχισβίλι και του Μάριου Παπαγεωργίου είναι πιο ορατός από ποτέ, όπως άλλωστε σχολίασε και ο πολύπειρος ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης στο STAR, ο άνθρωπος ο οποίος προσελήφθη από την οικογένεια του Μπάμπη για να δώσει την απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης.

Και αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους είναι μεν ικανά να στοιχειοθετήσουν κατηγορία ανθρωποκτονίας ακόμη και χωρίς σορό και η υπόθεση θα περάσει στο αρχείο.

Ο κρυφός «άσσος» της ΕΛ.ΑΣ.

Καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Ασφάλεια, ωστόσο, κάνουν λόγο πλέον για ζήτημα τιμής. Πώς δεν γίνεται το έγκλημα αυτό να μην κλείσει με τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν πρωτίστως στην οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου.

Μάλιστα, η ειρωνεία και η εμπαιγμός του κρεοπώλη προς τις ανακριτικές Αρχές έχει πεισμώσει ακόμη περισσότερο τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών ώστε να βρεθεί η σορός του 31χρονου.

Έτσι, στις έρευνες έχει πέσει το τελευταίο (;) χαρτί: Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

Πρόκειται για ένα ειδικά εκπαιδευμένο Μαλινουά, το οποίο επιχείρησε πάνω σε βάρκα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και μάλιστα άμεσα υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα καταδυθεί δύτης αλλά και θα σκανάρει από αέρος ειδικό drone.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος σκύλος επιχείρησε και στα βαγόνια του δυστυχήματος των Τεμπών ώστε να εντοπιστούν υπολείμματα από αγνοούμενη φοιτήτρια ωστόσο η αποστολή εκεί ήταν σαφώς δυσκολότερη μετά την φωτιά που εξαΰλωσε τα πάντα.

Οργή για τον κρεοπώλη – «Το κάθαρμα, θα του έπαιρνα το κεφάλι»

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος αγνοείται για 18η ημέρα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης καλείται να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή ενώ τον βαραίνει η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και τρανταχτά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές.

«Να δω το κάθαρμα. Αν τον είχα αδερφό θα τον σκότωνα, θα του έπαιρνα το κεφάλι. Για 17 χιλιαρικα; Τον πήγε βόλτα; Αυτός είναι, δεν υπάρχει άλλος, τον έφαγε», λέει ένας κάτοικος στις περιοχής μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα.

«Δεν μπορείς να αφαιρέσεις έτσι μια ψυχή, μια ζωή, ένα, νέο παλικάρι», συνέχισε ο ίδιος.

Ένας άλλος κάτοικος τονίζει πώς το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση, είναι να βρεθούν τα αίτια του εγκλήματος, όπως όλα δείχνουν: «Είναι σημαντικό να βρεθεί το θύμα. Αλλά πιο σημαντικό είναι να βρεθούν τα αίτια και οι ηθικοί αυτουργοί. Τι τον ώθησε να το κάνει. Αν ισχύει αυτό το ποσό των 17 χιλιάδων, δεν είναι ένα ποσό που θα οδηγήσει κάποιον σε φόνο. Κανείς δεν σκοτώνει για 17 χιλιάδες. Μακάρι να βρουν τι έγινε πραγματικά, αν και προσωπικά αμφιβάλλω με εκπλήσσει η σιγουριά του. Πώς γίνεται να λέει ότι δεν θα βρεθεί ποτέ;»

Ένας τρίτος περίοικος αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει να «ανοίξουν» τα κλειστά στόματα για να διαλευκανθεί η μυστηριώδης υπόθεση: «Αγωνιούμε για το παλικάρι αυτό. 18 μέρες τώρα… τι είναι ένα κοτόπουλο ή ένα ποντίκι και χάθηκε; Η κοινωνία πρέπει να μιλήσει. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν. Εδω πέρα είμαστε όλοι γνωστοί. Κάτι θα είδε».

«Θα έχουμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες»

«Αναμένουμε να ακούσουμε μια αλήθεια, μέχρι σήμερα εμπαίζει τις Αρχές. Ό,τι εχεί πει μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί το αντίθετο», δήλωσε μιλώντας στον ANT1 o dικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου αγνοουμένου, Κώστας Δημόπουλος.

«Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ειδική ομάδα με εκπαιδευόμενους σκύλους βρίσκεται στην πόλη», σημείωσε ο ίδιος για την πορεία των ερευνών.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία εις βάρος του 50χρονου, ο κ. Δημόπουλος σχολίασε πως το πλέον επιβαρυντικό εξ αυτών είναι το στίγμα από το κινητό του φερόμενου ως δράστη: «Το στίγμα του στον συγκεκριμένο τόπο δεν μπορεί να το δικαιολογήσει. Έχει προκύχει κι ένα οικονομικό κίνητρο. Όλα τα άλλα διερευνώνται. Είναι ένα έγκλημα που εμπλέκονται και άλλοι δράστες και η ανακριτική διαδικασία θα εξελιχθεί»

«Μέσα σε 50 λεπτά που τόσο τοποθετεί η Αστυνομία τις κινήσεις του είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα που φέρει επαγγελματικά χαρακτηριστικά από μόνος του, σίγουρα κάποιος τον έχει βοηθήσει», εξήγησε ο δικηγόρος για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε ένα κατηγορούμενο. Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, έχουν κατασχέθει κάποια τηλέφωνα. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σίγουρα θα έχουμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Τα ερωτήματα που «σκοτεινιάζουν» την υπόθεση

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να απαντήσει. Ποια είναι αυτά;

-Γιατί φοβάται να μιλήσει ο χασάπης;

-Πόσες φορές είχε δανείσει ο Μπάμπης τον 50χρονο;

-Πώς και γιατί διακινούνταν τόσο μεγάλα ποσά «μαύρα» ανάμεσα στους δυο άντρες;

-Γιατί ο Μπάμπης μια μέρα πριν εξαφανιστεί googλάρε για ενδείξεις θησαυρού;

-Γιατί ο Μπάμπης έφυγε με πολιτικά ρούχα από το σπίτι του για να πάει για κυνήγι;

-Ποιος ο λόγος που πήρε την καραμπίνα μαζί του αφού προφανώς δεν πήγε για κυνήγι με πολιτικά ρούχα;

-Συνάντησαν κάποιον ή κάποιους οι δυο άνδρες στην ερημιά των βάλτων;

-Γιατί ο 50χρονος έλεγε πως είχε κάνει χρήση χασίς ενώ δεν είχε κάνει;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από την στάση του κρεοπώλη και την μέχρι τώρα έρευνα, η οποία έχει οδηγήσει τις Αρχές σε ένα άνευ προηγουμένου θρίλερ.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.