ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξιφασκία: Εξαιρετική Κοντοχριστοπούλου, αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του Παγκοσμίου κυπέλλου
Ξιφασκία: Εξαιρετική Κοντοχριστοπούλου, αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του Παγκοσμίου κυπέλλου
(Φώτο : gazzetta.gr)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Ξιφασκία: Εξαιρετική Κοντοχριστοπούλου, αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του Παγκοσμίου κυπέλλου

Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ξεχώρισε από τις ελληνικές συμμετοχές, στο Παγκόσμιο κύπελλο του Παρισιού.

Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έκλεψε την παράσταση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών σε αγώνες του εξωτερικού χάρη στην μεγάλη πρόκριση που εξασφάλισε στο κυρίως ταμπλό του παγκοσμίου κυπέλλου ξίφους ασκήσεως γυναικών στο Παρίσι.

Η Κοντοχριστοπούλου ξεκίνησε σημειώνοντας 2/4 νίκες/ήττες και πήρε την πρόκριση για το ταμπλό των 256, από όπου βρέθηκε στις 128 καλύτερες νικώντας με 15-4 τη Σουηδέζας Μίκουλακ.

Έπειτα, πήρε θέση στην πίστα κόντρα κόντρα στη Ρωσίδα Μάρτα Μαρτιάνοβα, μία αθλήτρια που είχε κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο με το ομαδικό του ξίφους ασκήσεως και έχει κατακτήσει ένα αργυρό και ένα χάλκινο σε γκραν πρι. Ο αγώνας έφτασε στο 14-14 και με μεγάλη ψυχραιμία η Ελληνίδα ξιφομάχος έκανε το 15-14 και πέρασε στις 64 καλύτερες του προκριματικού γύρου.

Στον αγώνα που έδινε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό των 64 απέκλεισε την Κινέζα Γιούτινγκ Γουανγκ (FIE No78) με 15-12 και χάρισε στον εαυτό της άλλη μία ημέρα αγώνων. Η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου αποκλειστικά για το ξίφος ασκήσεως είναι από μόνη της μία μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω που δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και επιστρέφει σε πολύ υψηλό επίπεδο μετά τον τραυματισμό της στο γόνατο.

Επόμενη αντίπαλό της ήταν το Νο2 του κόσμου, την Ιταλίδα Αλίσε Βόλπι. Η Κοντοχριστοπούλου γνώρισε την ήττα me 15-8 από την εξαιρετική Ιταλίδα και κατέκτησε την 64η θέση στη διοργάνωση.

Είναι η έβδομη φορά που η 26χρονη φτάνει στο κυρίως ταμπλό μεγάλης διοργάνωσης παγκοσμίου επιπέδου στις γυναίκες, ενώ τα καταφέρνει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η πρώτη ήταν οκτώ χρόνια νωρίτερα, όταν στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών του 2015 στο Σεν Μορ της Γαλλίας είχε κατακτήσει ξανά την 64η θέση. Τη σεζόν 2016-2017 είχε κατακτήσει την 48η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Τομπερμπισχοφχάιμ στη Γερμανία, τη σεζόν 2017-2018 την 43η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου, τη σεζόν 2021-2022 την 56η θέση ξανά στο παγκόσμιο κύπελλο του Τομπερμπισχοφχάιμ στη Γερμανία και τη σεζόν 2022-2023 την 56η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία. Επίσης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στη Λειψία της Γερμανίας είχε κατακτήσει την 39η θέση.

Η ίδια δήλωσε τα εξής για την πορεία της στο Παρίσι: «Νιώθω πολύ χαρούμενη για την εμφάνιση μου σε αυτους τους αγώνες. Ειδικά για την χθεσινή μέρα ξεκίνησα αρκετά αγχωμένη στην πουλ με αποτέλεσμα να χρειαστώ τρία νοκ-άουτ για να προκριθώ. Στο πώτο νοκ-άουτ με τη Σουηδέζα κατάφερα να μπω στο ταμπλό τον 128. Στη συνέχεια με την Ρωσίδα Μαρτιάνοβα η οποια ηταν Νο3 του ταμπλό και αγωνιζόμαστε μαζί απο τις νεάνιδες μπήκα φοβισμένη. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί και καθώς γνωρίζει η μία το παιχνίδι της άλλης ήθελε παραπάνω συγέκντρωση για να βρω τρόπο να την ξαφνιάσω και να την ανοίξω. Στην αρχή έχανα 6-1 αλλά μετά γύρισα το σκορ με τη βοήθεια του Νίκου και μέχρι το τελικό 15-14 ήταν ένα πού δυνατό ματς που με γέμισε αυτοπεποίθηση για το επόμενο με την Κινέζα. Μπήκα ακόμα πιο αποφασισμένη για να περάσω και τα κατάφερα».

Προβάδισμα για το τουρνουά ευρωπαϊκής Ολυμπιακής πρόκρισης

Παράλληλα με την πανελλήνια κατάταξη τη φετινή αγωνιστική περίοδο βρίσκεται σε ισχύ άλλη μία εσωτερική κατάταξη που αφορά την επιλογή των αθλητών και των αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο, τη διοργάνωση που θα δώσει τα τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια για το Παρίσι. Με την εμφάνισή της στο Παρίσι η Κοντοχριστοπούλου αύξησε το βαθμολογικό προβάδισμά της, ενώ απομένουν δύο αγώνες για την οριστικοποίηση της κατάταξης, το γκραν πρι στο Τορίνο (9-11/2) και το πανελλήνιο πρωτάθλημα (30-31/3).

Θυμίζουμε ότι το 2016 η Κοντοχριστοπούλου από την αντίστοιχη διοργάνωση είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων στο εξωτερικό

Εξάλλου, στη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου του ατομικού γυναικών που ακολούθησε την Παρασκευή 12/1 αγωνίστηκαν πέντε Ελληνίδες. Η Μαρία Στάμος σημείωσε 3/3 νίκες/ήττες και πέρασε απευθείας στο ταμπλό των 128, ενώ οι Μαρία Χαλδαίου και Ελένη Μπάλλου σημείωσαν 2/4 νίκες/ήττες και πήραν την πρόκριση για το ταμπλό των 256. Η μία νίκη που σημείωσε η Σταυρίνα Γαρυφάλλου σε έξι παιχνίδια δεν της επέτρεψε να συνεχίσει στη κορυφαία διοργάνωση του κόσμου για το όπλο. Κατέκτησε την 205η θέση μεταξύ 229 αθλητριών.

Στο προκριματικό ταμπλό των 256 έμειναν εκτός συνέχειας η Μαρία Χαλδαίου και η Ελένη Μπάλλου. Η Μπάλλου ηττήθηκε 15-14 από την Γουονγκ του Χονγκ Κονγκ και η Χαλδαίου ηττήθηκε 15-9 από τη Ρουμάνα Καλουγκαρεάνου και κατέκτησαν την 171η και 178η θέση αντίστοιχα.Στον επόμενο γύρο η Πολωνή Μαρτίνα Γιελίνσκα ήταν αυτή που έβαλε στοπ στην καλή πορεία της Μαρίας Στάμος με 15-8. Η Ελληνίδα κατέκτησε την 139η θέση συνολικά σε μία διοργάνωση υψηλότατου επιπέδου.

Ο Ηλίας Γιάννος Ρίζος, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και ο Γιώργος Μανώλικας αγωνίστηκαν στη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου του ατομικού ανδρών και σημείωσαν 1/5, 1/5 και 0/6 νίκες/ήττες αντίστοιχα, αποτελέσματα που δεν ήταν ικανά για να τους εξασφαλίσουν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της πρώτης ημέρας. Κατέκτησαν την 250η, 262η και 281η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 290 αθλητές.

Αξίζει να θυμίσουμε πως αύριο, Κυριακή14/1, ξεκινούν τους αγώνες τους στο Γκραν πρι σπάθης της Τύνιδας οι δύο πρωταθλήτριες της ξιφασκίας Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.