ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με την Ιταλία για το χάλκινο και το Παρίσι η Ελλάδα στο Αϊντχόφεν
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με την Ιταλία για το χάλκινο και το Παρίσι η Ελλάδα στο Αϊντχόφεν
(Φώτο : gazzetta.gr)
12 Ιαν
0
Σχόλια

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με την Ιταλία για το χάλκινο και το Παρίσι η Ελλάδα στο Αϊντχόφεν

Η Ολλανδία είδε και έπαθε για να νικήσει την Ιταλία με 7-6 και να περάσει στον τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Η Ιταλία με την Ελλάδα στον μικρό τελικό και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ολλανδία έφθασε στα όριά της, όμως πέτυχε αυτό που ήθελε η Ελλάδα, νίκησε την Ιταλία με 7-6 και προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν.

Ετσι το Σάββατο (13/1, 21:30) θα συναντήσει την Ισπανία στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, όπως και πέρυσι στη Φουκουόκα, όταν οι «οράνιες» έγιναν πρωταθλήτριες κόσμου.

Παράλληλα, το συγκρότημα που προπονεί ο Ευάγγελος Δουδέσης, έδωσε στην εθνική μας ομάδα τη 2η ευκαιρία που ζητούσε μετά τη βαριά ήττα από την Ισπανία.

Η Ελλάδα και η Ιταλία το Σάββατο (13/1, 20:00) θα παίξουν τον δικό τους τελικό στο Αϊντχόφεν, η νικήτρια θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και μαζί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η χαμένη θα έχει την τελευταία της ευκαιρία σε τρεις εβδομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Και σε αυτό το παιχνίδι ο Ιταλός τεχνικός, Κάρλο Σίλιπο δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτριες, τις Κλαούντια Μαρλέτα και Ντομιτίλα Πικότσι, που αποβλήθηκαν στον αγώνα με την Ολλανδία.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Ιταλία όπως και στον ημιτελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα (ήττα με 9-8), έβαλε πολύ δύσκολα στις πρωταθλήτριες κόσμου.

Οι άμυνες έπαιξαν τον πρώτο ρόλο με το 1ο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 2-2 και ίδιο αριθμό σουτ (3/15) για κάθε ομάδα.

Η Ιταλία στο 3ο οκτάλεπτο προηγήθηκε 4-3 με τη Βιακάνα, η Ολλανδία προσπέρασε 5-4, με την Μπετίνι να ισοφαρίζει 5-5, πριν από το 4ο οκτάλεπτο.

Εκεί η Κένινγκ στην παίκτρια παραπάνω (7:33) και η Φαν ντερ Σλοτ (1:54) έδωσαν προβάδισμα νίκης στην Ολλανδία με 7-5.

Η Μπιανκόνι μείωσε σε 7-6 (1:10), όμως το σουτ ισοφάρισης από την Μπετίνι στα 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος δεν βρήκε στόχο.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-2, 2-1

Ολλανδία (Δουδέσης): Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ 2, Φαν ντε Κρατς 2, Μουλχούιζεν 1.

Ιταλία (Σίλιπο): Αβένιο 1, Μπετίνι 1, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Βιακάβα 1.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου

Μικρός τελικός
20:00 Ελλάδα – Ιταλία

Μεγάλος τελικός
21:30 Ισπανία-Ολλανδία

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.