ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με τη σφαίρα ακόμα στο κεφάλι: Ο 29χρονος Νίκος έζησε το θαύμα, γύρισε σπίτι & “καίει” τον παραλίγο δολοφόνο του
Με τη σφαίρα ακόμα στο κεφάλι: Ο 29χρονος Νίκος έζησε το θαύμα, γύρισε σπίτι & “καίει” τον παραλίγο δολοφόνο του
(Φώτο : enimerotiko.gr)
10 Ιαν
0
Σχόλια

Με τη σφαίρα ακόμα στο κεφάλι: Ο 29χρονος Νίκος έζησε το θαύμα, γύρισε σπίτι & “καίει” τον παραλίγο δολοφόνο του

Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο 29χρονος πέρασε από το κατώφλι της ανακρίτριας Ηρακλείου. Ο Νίκος Φανουράκης, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από σφαίρα κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού, μίλησε για πρώτη φορά στις αρχές και περιέγραψε όλα τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.

Ο 29χρονος Νίκος έζησε το θαύμα, γύρισε σπίτι & “καίει” τον παραλίγο δολοφόνο του

Την Τρίτη το μεσημέρι, ο 29χρονος πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου για να καταθέσει μπροστά στην αρμόδια ανακρίτρια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μπορούσε να εκθέσει τη δική του εκδοχή, επειδή προηγουμένως δεν είχε τη δυνατότητα λόγω νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου σε καταστολή.

Πράγματι, η κατάστασή του θεωρήθηκε θαύμα από τους γιατρούς και μετά από περίπου έναν μήνα στο νοσοκομείο, ο νεαρός πήρε άδεια εξιτήριου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό προκάλεσε συγκίνηση στο προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και στους αγαπημένους του ανθρώπους αφού η πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν τεράστια. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η σφαίρα παραμένει εντός του κεφαλιού του.

Με τη σφαίρα ακόμα στο κεφάλι

Ένας 22χρονος από τη Μεσσαρά, έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη φυλακή. Σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν υπήρχε κάποια προηγούμενη σχέση μεταξύ του δράστη και του θύματος, και το περιστατικό συνέβη τυχαία κατά τη διάρκεια της οδήγησης, σε μια αδιάφορη αφορμή, στον μέσο του δρόμου κατά τις βραδυνές ώρες.

Διαπληκτίστηκαν στη μέση του δρόμου

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretalive, αποκαλυπτική είναι η κατάθεση αστυνομικού του Α.Τ. Φαιστού με βάση το υλικό κάμερας που έχει καταγράψει και με ήχο στιγμιότυπο από τον διαπληκτισμό.

Η ώρα είναι 3.07 τα ξημερώματα και το αυτοκίνητο του 29χρονου Νίκου εντοπίζεται λίγο πριν τη διασταύρωση της Γαλιάς να κινείται επί της εθνικής οδού Ηρακλείου-Μοιρών, με κατεύθυνση από Τυμπάκι προς Μοίρες και ακολουθεί το μικρού κυβισμού αυτοκίνητο που οδηγεί ο κατηγορούμενος. Στην είσοδο των Μοιρών φαίνεται το προπορευόμενο όχημα του 22χρονου να σταματάει στη μέση του δρόμου και το αυτοκίνητο του Νίκου να σταματάει ακριβώς πίσω του. Οι επιβαίνοντες των δύο οχημάτων διαπληκτίζονται για μερικά δευτερόλεπτα και μάλιστα από το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, ακούγεται με βαριά κρητική προφορά:

«Λέγε μρε μπαστ…, λέγε μρε, για δε μ’ έφηκες να περάσω από εκειε .. θες πράμα; Λέγε μπρε, στ’ αρχ.. μου σε γράφω όποιος και να σαι, άμε να φύγεις δα για δε κατέχω και γω ήντα θα κάμω…».

Το αυτοκίνητο του Νίκου προσπερνάει, μαρσάροντας, από δεξιά το όχημα του 22χρονου και φεύγει προς Μοίρες. Όταν πλέον έχει απομακρυνθεί, ο 22χρονος βάζει μπρος το δικό του αυτοκίνητο και φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς Τυμπάκι. Δυστυχώς, όμως, για κακή του τύχη, ο Νίκος το ξανασκέφτεται και αποφασίζει να κάνει αναστροφή. Ακολουθεί το όχημα του δράστη με μεγάλη ταχύτητα και σχεδόν ένα λεπτό αργότερα, στις 3.09, δέχεται τον πυροβολισμό στο κεφάλι.

Τι ισχυρίζεται ο φερόμενος ως δράστης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, ο 22χρονος στην απολογία του διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ωστόσο υποβλήθηκε υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του. Σε αυτό φέρεται να ισχυρίζεται ότι ενώ κινούνταν στον δρόμο από Τυμπάκι προς Μοίρες, διαπίστωσε ότι ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα στη μέση του δρόμου, παρεμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων που ακολουθούσαν. Έκανε, όπως υποστηρίζει, κατ’ επανάληψη προσπάθεια να προσπεράσει με αριστερό φλας, όμως ο προπορευόμενος οδηγός τον παρεμπόδιζε, κινούμενος επίσης προς τα αριστερά. Αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου προκειμένου να απομακρυνθεί ο προπορευόμενος οδηγός καθώς δεν μπορούσε να κατανοήσει την «προκλητική οδηγική συμπεριφορά του».

Παρ’ όλα αυτά με μεγάλη του έκπληξη είδε τον οδηγό αντί να απομακρύνεται, να ακινητοποιεί και εκείνος το αυτοκίνητό του και τότε ακολούθησε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Θεωρώντας ότι ήταν πιωμένος, αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια και να φύγει, όταν αντιλήφθηκε λίγο αργότερα ότι τον είχε ακολουθήσει. Προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ο 29χρονος είχε πρόθεση να τον εμβολίσει με το αυτοκίνητο του. Εκείνος ταράχτηκε και πυροβόλησε προς το μέρος του για εκφοβισμό με ένα πιστόλι-στυλό που κατά διαβολική σύμπτωση το είχε βρει όλως τυχαίως νωρίτερα κάτω από το τραπέζι εστιατορίου.

 

 

 

Πηγή : enimerotiko.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.