ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξιφασκία: Ξεκινούν Γκουντούρα και Γεωργιάδου με το γκραν πρι της Τύνιδας
Ξιφασκία: Ξεκινούν Γκουντούρα και Γεωργιάδου με το γκραν πρι της Τύνιδας
(Φωτο: gazzetta.gr)
09 Ιαν
0
Σχόλια

Ξιφασκία: Ξεκινούν Γκουντούρα και Γεωργιάδου με το γκραν πρι της Τύνιδας

Η Ολυμπιακή χρονιά ξεκινά με τις κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχους να βρίσκονται στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης σπάθης γυναικών, με την Δώρα Γκουντούρα να βρίσκεται στο Νο2 και την Δέσποινα Γεωργιάδου στο Νο5.

Οι δυο τους θα ξεκινήσουν την αγωνιστική σεζόν τους από το Παγκόσμιο κύπελλο της Τύνιδας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12-14 Γενάρη. Πιο συγκεκριμένα, η Γεωργιάδου επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Τυνησίας ως η κάτοχος του τίτλου του 2023, τον οποίο είχε κατακτήσει νικώντας στον τελικό με 15-12 την Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές. Το χρυσό στην Τύνιδα ήταν το δεύτερο της καριέρας της σε γκραν πρι μετά από αυτό του γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021.

Η Γκουντούρα, η οποία είναι αθλήτρια Team Future της bwin, στο περσινό γκραν πρι της Τυνησίας είχε καταλάβει τη 19η θέση και τώρα ετοιμάζεται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η ίδια όπως και η Γεωργιάδου θα ξεκινήσουν από το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης λόγω των θέσεών τους στην κατάταξη.

Παρούσα θα είναι και η Αθηνά Μαυρικάκη, η οποία θα είναι η πρώτη που θα πάρει θέση στην πίστα την Παρασκευή 12/1 στη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου με στόχο να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14/1.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών

Τρεις άνδρες και πέντε γυναίκες ξιφομάχοι θα ταξιδεψουν στην πόλη που προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει σε λίγους μήνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να συμμετάσχουν στο Mazars Challenge International de Paris (CIP), όπως είναι γνωστή η διοργάνωση του ξίφους ασκήσεως που θα λάβει χώρα στο στάδιο «Πιερ ντε Κουμπερτέν». Μεταξύ 11-13/1 θα διεξαχθούν οι ατομικοί αγώνες και την Κυριακή 14/1 θα διεξαχθούν οι ομαδικοί αγώνες.

Πρώτοι θα πάρουν θέση στις πίστες ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος, ο Γιώργος Μανώλικας και ο Ηλίας Γιάννος-Ρίζος στον προκριματικό γύρο των ανδρών την Πέμπτη 11/1, ενώ την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 12/1, τη σκυτάλη θα πάρουν η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η Μαρία Χαλδαίου, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου, η Ελένη Μπάλλου και η Μαρία Στάμος στον προκριματικό γύρο των γυναικών. Στόχος και των οκτώ ξιφομάχων είναι να προκριθούν στα κυρίως ταμπλό των 64 σε άνδρες και γυναίκες που θα διεξαχθούν παράλληλα το Σάββατο 13/1.

Αγωνιστική δράση όμως για τα ελληνικά χρώματα θα έχουμε και στους ομαδικούς αγώνες της Κυριακής 14/1 με την Εθνική ομάδα γυναικών που θα αποτελείται από τις Κοντοχριστοπούλου, Χαλδαίου, Γαρυφάλλου και Μπάλλου. Είναι το δεύτερο διαδοχικό παγκόσμιο κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Εθνική μετά από αυτό του Νόβι Σαντ.

 

 

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.