ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ασπρόπυργος: Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Ρομά στους αστυνομικούς για την καταδίωξη
Ασπρόπυργος: Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Ρομά στους αστυνομικούς για την καταδίωξη
(Φωτο: newsit.gr)
20 Δεκ
0
Σχόλια

Ασπρόπυργος: Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Ρομά στους αστυνομικούς για την καταδίωξη

«Επειδή δεν τράβαγε το αμάξι, το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 17χρονου Ρομά που συνελήφθη για την εμπλοκή του στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου σκοτώθηκε ο 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο 17χρονος Ρομά οδηγήθηκε σήμερα (20.12.2023) το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα και κατέθεσε για την εμπλοκή του στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, περιγράφοντας μεταξύ άλλων τον τρόπο που έδρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο φονικό περιστατικό.

Φαίνεται ότι είναι γνώριμος των Αρχών, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πρόκειται για ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα το 2021, τότε που ένας άλλος Ρομά έπεσε νεκρός.

Η εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο αποκάλυψε τα πρώτα λόγια του 17χρονου προς τους αστυνομικούς όταν συνελήφθη: «Έχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό.

Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο. Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ, το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα.

Όπως οδηγούσαμε τα αυτοκίνητα, μας είδαν οι αστυνομικοί κοντά στο Δαφνί. Εγώ τους ξέφυγα και γύρισα προς το Πέραμα όπου παράτησα το αυτοκίνητο στο σημείο που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί το 2021 τον φίλο μου και τότε είχα ξεφύγει.

Χθες ήρθαν οι αστυνομικοί να με πιάσουν, αντιστάθηκα με μπουνιές και κλωτσιές αλλά δεν τα κατάφερα. Τους είπα πού είχα αφήσει το αυτοκίνητο».

Στο LIVE NEWS μίλησε και ο ιδιοκτήτης ενός από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, περιγράφοντας και ο ίδιος όλα όσα έγιναν την ημέρα της μοιραίας καταδίωξης στον Ασπρόπυργο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.