ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Kαταδίωξη 75χρονου στο κέντρο της Αθήνας: Οδηγούσε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, έφτασε μέχρι την Παλλήνη
Kαταδίωξη 75χρονου στο κέντρο της Αθήνας: Οδηγούσε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, έφτασε μέχρι την Παλλήνη
(Φωτ.: iefimerida.gr)
19 Δεκ
0
Σχόλια

Kαταδίωξη 75χρονου στο κέντρο της Αθήνας: Οδηγούσε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, έφτασε μέχρι την Παλλήνη

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής (17.12.2023) στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας 75χρονος μπήκε αντίθετα με το αυτοκίνητό του στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και δεν σταμάτησε στο σήμα της Τροχαίας.

Ο 75χρονος οδηγός συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια. Ο οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά τα φανάρια, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και πάνω σε πεζοδρόμια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης οχήματα της αστυνομίας τον ακολουθούσαν και τον καλούσαν να σταματήσει το αυτοκίνητό του.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Όταν εν τέλει τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί του έκοψαν μια σειρά από κλήσεις όπως για παραβίαση φαναριών, για οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο, για παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α., ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος. Παράλληλα, του επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επίσης, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερα από τρία χρόνια (δηλαδή 1.160 ημέρες), του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο point system (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών), αφαιρέθηκε η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του αυτοκινήτου για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για να του αφαιρεθεί για πάντα το δίπλωμα οδήγησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.