ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γκιώνης: «Λύγισε» στα πέντε σετ και 2η θέση στο ιταλικό Feeder
Γκιώνης: «Λύγισε» στα πέντε σετ και 2η θέση στο ιταλικό Feeder
(Φώτο : gazzetta.gr)
19 Δεκ
0
Σχόλια

Γκιώνης: «Λύγισε» στα πέντε σετ και 2η θέση στο ιταλικό Feeder

O Παναγιώτης Γκιώνης μετά το διπλό ανδρών, πήρε τη 2η θέση και στο απλό στο WTTT Feeder της Ιταλίας.

Με το παράσημο της 2ης θέσης σε δύο αγωνίσματα θα αφήσει την Μπιέλα και το World Table Tennis Feeder της Ιταλίας ο Παναγιώτης Γκιώνης!

Τα νέα δυνατά τεστ σε επαμειβόμενα τουρνουά πήγαν εξαιρετικά για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, καθώς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στο απλό ανδρών, λίγη ώρα αφότου είχε φτάσει σε ανάλογη διάκριση στο διπλό με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη!

Στον συναρπαστικό τελικό κόντρα στον Γερμανό Μπένεντικτ Ντούντα, 4ο φαβορί του αγωνίσματος, ο 44χρονος σε τρεις εβδομάδες Παναγιώτης Γκιώνης έκανε κατάθεση ψυχής για τον 3ο του τίτλο στο απλού διεθνούς τουρνουά ώσπου κάμφθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ.

Νωρίτερα στη μέρα, στα ημιτελικά, είχε αποκλείσει με το εμφατικό 3-0 σετ το 3ο φαβορί, τον διαχρονικά τοπ αθλητή του διεθνούς στερεώματος Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι.

Οι μεγάλες εμφανίσεις βεβαίως, η πορεία μέχρι τον τελικό και οι εξασφαλισμένοι βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξη, είναι σημαντικό κέρδος του και παράλληλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο στο κυνήγι της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Η συγκλονιστική αναμέτρηση για την πρωτιά

Ο Γκιώνης, Νο.196 στην παγκόσμια κατάταξη, και ως Νο 38 των αγώνων στην Μπιέλα βρισκόταν κατευθείαν στο ταμπλό των «64». Άλλοτε με δύσκολο έργο κι άλλοτε με μικρή πίεση προχώρησε με συνολικά πέντε νίκες για να μπει στον τελικό. Δύο νίκες και μία ήττα είχε σε διεθνείς διοργανώσεις εναντίον του Ντούντα.

Αναμετρήσεις μαζί του έδωσε και στη γερμανική λίγκα παλαιότερα και όλες ήταν αμφίρροπες. Όταν πέτυχε τις διαδοχικές πρωτιές στα Challenge της Κροατίας το 2017 και το 2018 ο Γκιώνης είχε βρει στον δρόμο του τον αριστερόχειρα Γερμανό, μια φορά στα προημιτελικά και μία στα ημιτελικά. Το καλό δεν… τρίτωσε όμως κι αυτή τη φορά ήρθε ήττα με 3-2.

Οι διακυμάνσεις και η εντυπωσιακή εξέλιξη έμοιαζαν το επικρατέστερο σενάριο κι αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε στο τραπέζι. Στην παράταση έληξε το 1ο σετ και ο Γκιώνης το πήρε με ορισμένα καταπληκτικά χτυπήματα στις κρίσιμες στιγμές.

Στο 2ο σετ ο Ντούντα (νούμερο 46 σήμερα στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης) αξιοποίησε το βασικό του όπλο, που είναι το εκρηκτικό forehand σπιν και ισοφάρισε.

Στο κρίσιμο 3ο σετ έγινε… χαμός. Όχι απλώς κρίθηκε στην παράταση, αλλά προχώρησε πολύ με τους δύο αθλητές να εναλλάσσονται στα σετ μπολ. Ο Γκιώνης το έχασε, αλλά ως κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας του δεν έχασε και τη δυνατή ψυχολογία. Στο 4ο σετ απέδωσε πολύ καλά με τις σταθερές άμυνες και τις επιλεκτικές επιθέσεις κι έφτασε στην ισοφάριση.

Στο 5ο και καθοριστικό σετ ήταν σαφές ότι θα μετρούσε και το καλό ξεκίνημα. Το κατέφερε ο Ντούντα κι όταν το σκορ έγινε 4-1 ο Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Ίσως κι από κούραση όμως, ο αθλητής του δεν μπόρεσε να συνεχίσει με καλό ρυθμό και την ίδια ώρα είχε «ανοίξει» το χέρι του πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού και βγήκαν δυνατές επιθέσεις και σε πολύ δύσκολα σημεία. Η απόσταση μεγάλωσε και γράφτηκε το τελικό 3-2 σετ (14-12, 5-11, 16-18, 11-5, 3-11) μέσα σε θερμό χειροκρότημα και στους δύο αθλητές για το θαυμάσιο θέαμα που πρόσφεραν.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.