ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο νέων οι Κερκέζου-Γιαννούλη
Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο νέων οι Κερκέζου-Γιαννούλη
(Φώτο : gazzetta.gr)
17 Δεκ
0
Σχόλια

Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο νέων οι Κερκέζου-Γιαννούλη

Το δίδυμο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη, κατάφερε να πετύχει μία σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες τη ιστιοπλοΐας και συγκεκριμένα του 420, Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη, έκαναν εξ αρχής καλές κούρσες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στη Βραζιλία και διέγραφαν πορεία μεταλλίου, σε έναν αρκετά κλειστό αγώνα που οι θέσεις στο βάθρο (πλην της πρώτης) φαινόταν που θα κριθούν στις τελευταίες κούρσες.

Πέρα από τις Βραζιλιάνες Χουάνα Φαουλάμπερ Τόστες Αντούνες Γκονκ και Γκαμπριέλα Βασέλ, που είχαν «πάρει κεφάλι» από την αρχή και βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση, οι Ελληνίδες χρειάστηκε να κοντραριστούν με τις Ισραηλινές και τις Ισπανίδες για το μετάλλιο.

Οι Ισραηλινές Μάγιαν Σεμές και Εμίλ Λουβιό με 33.0 βαθμούς ποινής βρέθηκαν στη δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτες τις δύο Ελληνίδες Κερκέζου και Γιαννούλη, με 35.0 βαθμούς ποινής ενώ οι ισπανίδες έμειναν τέταρτες με 38.0 (αποτελέσματα). Έτσι, το δίδυμο του ΙΟΠ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο Ελληνίδες συνέχισαν την ήδη λαμπρή και γεμάτη μετάλλια σεζόν του 2023 και έδειξαν αρκετά έτοιμες να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Παράλληλα, o Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ν.Ο. κατετάγη 17ος στο iQFoil, ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης του Ν.Ο.Ε. επίσης 17ος στο laser (ICLA 6), η Αργυρώ Κουραβέλου του Ν.Ο. Βουλιαγμένης ήταν 14η στο laser radial (ICLA 6) και οι Δημήτρης Σουρλατζής – Νίκος Σουρλατζής του Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας κατέκτησαν την ένατη θέση στα 420.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.