ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρέντη: Ήμουν 70 μέτρα μακριά από τον αστυνομικό, έριξα αλλά μπορεί να μην τον χτύπησε η δικιά μου φωτοβολίδα, λέει τώρα ο 18χρονος
Ρέντη: Ήμουν 70 μέτρα μακριά από τον αστυνομικό, έριξα αλλά μπορεί να μην τον χτύπησε η δικιά μου φωτοβολίδα, λέει τώρα ο 18χρονος
(Φωτο: newsit.gr)
14 Δεκ
0
Σχόλια

Ρέντη: Ήμουν 70 μέτρα μακριά από τον αστυνομικό, έριξα αλλά μπορεί να μην τον χτύπησε η δικιά μου φωτοβολίδα, λέει τώρα ο 18χρονος

Σε αλλαγή της υπερασπιστικής του γραμμής μετά την ομολογία που οδήγησε στη σύλληψή του για τον βαρύτατο τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη φαίνεται ότι αναμένεται να προχωρήσει ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος που έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος αναμένεται να προτάξει τον ισχυρισμό ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό καθώς και ότι βρισκόταν 70 μακριά από τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά από την φωτοβολίδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, θα ισχυριστεί ότι αφού μαζί με τη δική του φωτοβολίδα έπεσαν και άλλες, μπορεί να μην είναι αυτός ο δράστης αλλά θα προσθέσει ότι αν όντως αποδειχθεί ότι αυτός είναι ο δράστης τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 18χρονος θα ισχυριστεί ότι τη ναυτική φωτοβολίδα ήθελε να τη ρίξει με ανοδική πορεία προς τον ουρανό, και σε καμία περίπτωση προς τον αστυνομικό, αλλά δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 18χρονος δεν θα κατονομάσει κανέναν ως τον καθοδηγητή των επεισόδιων και δεν θα δώσει το πρόσωπο που του παρέδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί για να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.