ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καλαμάτα: Μαθητές κέρδισαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Καλαμάτα: Μαθητές κέρδισαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής
(Φώτο : ertnews.gr)
07 Δεκ
0
Σχόλια

Καλαμάτα: Μαθητές κέρδισαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ομάδα μαθητών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας την τρίτη θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, που με θέμα «Συνδέοντας τον κόσμο» έλαβε χώρα στον Παναμά τις προηγούμενες ημέρες.

Καλαμάτα: Μαθητές κέρδισαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πρόκειται για την ομάδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης BitLab από την Καλαμάτα, την οποία αποτελούσαν οι Γιώργος Αθανασίου, ο Κωνσταντίνος Κούμανης και Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, που ξεχώρισαν στην κατηγορία τους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην οποία μετείχαν 451 ομάδες από 90 χώρες.

Συνολικά η Ελλάδα απέσπασε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, δύο χάλκινα μετάλλια, μία τέταρτη και μία όγδοη θέση.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από τα προνήπια να ασχολείται με τη ρομποτική, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Λεωνίδας Φίλος, προπονητής ρομποτικής αλλά και της συγκεκριμένης ομάδας. Μάλιστα ο κ. Φίλος επισήμανε ότι τα παιδιά αναγνωρίζονται πλέον ως Ολυμπιονίκες και μπορούν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ Κ. Γαζούλης

 

 

 

Πηγή : ertnews.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.