ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ελληνική εκπαίδευση κατακτά το Λονδίνο
Η ελληνική εκπαίδευση κατακτά το Λονδίνο
(Φωτο: newsit.gr)
08 Δεκ
0
Σχόλια

Η ελληνική εκπαίδευση κατακτά το Λονδίνο

Μπορεί στην Ελλάδα να περιμένουμε ακόμη την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι πραγματικότητα εδώ και τώρα. Και αφού στην Ελλάδα δεν γίνονται βήματα, το BCA αποφάσισε να ακολουθήσει την… αντίθετη πορεία.

Το ελληνικό κολλέγιο αποφάσισε ανοίξει σχολή μέσα σε βρετανικό πανεπιστήμιο και ίδρυσε στο Λονδίνο σχολή για ναυτιλιακές σπουδές! Το BCA, για την πρωτοποριακή αυτή κίνηση, συνεργάζεται με το UWL.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Σπουδών με έδρα στο Λονδίνο, που δημιουργήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του University of West London και του Business College of Athens, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του το καλοκαίρι του 2024.

Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ως ορόσημο, ο αντιπρύτανης του UWL, Peter John, δήλωσε ότι: «Συνεργαζόμαστε ήδη με το BCA, όμως αυτή η συμφωνία έχει διαφορετική φυσιογνωμία. Με έδρα το Λονδίνο, το BCA και το Πανεπιστήμιό μας προσφέρουν ένα ευρύτατο πεδίο σύγχρονων ναυτιλιακών σπουδών που περιλαμβάνει την κυβερνοασφάλεια, τη Διοίκηση & Μηχανική Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση και απευθύνεται σε ένα διεθνές κοινό».

«Αυτή η συνεργασία είναι νομίζω πολύ συναρπαστική εξέλιξη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, επειδή αναθέτουμε, συνδυάζοντας την κληρονομιά του Λονδίνου ως ναυτιλιακό σύμπλεγμα με την Ελλάδα και την ισχυρή της ναυτιλαιαή παράδοση», δήλωσε ο Απόστολος Πουλοβασίλης, διευθυντής Ναυτιλιακών Σπουδών.

Το BCA College, έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 50 χρόνια αριστείας στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών με προγράμματα Bachelors και Masters, στους πιο νευραλγικούς τομείς, με ιδιαίτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, τώρα κατακτά και το κέντρο της παγκόσμιας Ναυτιλίας, το Λονδίνο.

Το HIMS θα προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, τα Χρηματοοικονομικά, τη Ναυτιλιακή Μηχανική, τα Logistics και τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τη Ναυτιλιακή Κυβερνοασφάλεια και το Δίκαιο.

Θα παρέχει, επίσης, εξειδικευμένα προγράμματα αναβάθμισης και εξειδίκευσης στελεχών του ναυτιλιακού κλάδου και, επιπλέον, θα διεξάγει έρευνα.

Είναι η πρώτη ελληνοβρετανική εκπαιδευτική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας εξάγει τεχνογνωσία και συμμετέχει ισότιμα στην ίδρυση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος στο εξωτερικό, με παγκόσμια εμβέλεια.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου για να φέρουμε την ελληνική τεχνογνωσία αλλά και την τεχνογνωσία που κατέχει το BCA 50 χρόνια τώρα, στη ναυτιλιακή κοινότητα του Λονδίνου», τόνισε ο Χάρης Δασκαλάκης, διευθύνων σύμβουλος του BCA College.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.