ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεσσαλία: Ανήλικοι εκβίαζαν μαθητή - Έπαιρνε χρήματα από το σπίτι του για να τους τα δίνει
Θεσσαλία: Ανήλικοι εκβίαζαν μαθητή – Έπαιρνε χρήματα από το σπίτι του για να τους τα δίνει
(Φωτ.: kathimerini.gr)
04 Δεκ
0
Σχόλια

Θεσσαλία: Ανήλικοι εκβίαζαν μαθητή – Έπαιρνε χρήματα από το σπίτι του για να τους τα δίνει

Χειροπέδες σε δύο άτομα πέρασαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, με την κατηγορία της εκβίασης, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της έκθεσης.

Πιο αναλυτικά, ένας μαθητής αναγκάστηκε να πάρει 7.500 ευρώ από το σπίτι του, προκειμένου να τα δώσει σε ανήλικους οι οποίοι τον εκβίαζαν, ασκώντας ψυχολογική βία.

Η αστυνομία μετά από καταγγελία της μητέρας του θύματος για κλοπή χρηματικού ποσού ύψους 7.500 ευρώ από την οικία της ανακάλυψε μετά από έρευνα, ότι τουλάχιστον εδώ και δύο μήνες, ανήλικος εκβιάζοντας τον γιο της και ασκώντας ψυχολογική βία, του απέσπασε περίπου 4.000 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με το magnesianews, ο ανήλικος απαίτησε με μήνυμα μέσω social media επιπλέον 1.700 ευρώ, ενώ το απόγευμα ο δεύτερος έχοντας προσημειωμένο χρηματικό ποσό 200 ευρώ, μετέβη σε ραντεβού με τον δράστη.

Ο ανήλικος καθώς αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς στο σημείο τράπηκε αμέσως σε φυγή, ενώ όταν προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν προέβαλε σθεναρή αντίσταση και απώθησε αστυνομικό.

Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν, επιπλέον, και κατασχέθηκαν:

  • ένα μαχαίρι, τύπου «καράμπιτ»,
  • ένα ηλεκτρικό πατίνι, η προέλευση του οποίου διερευνάται και
  • το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Επιπλέον, κατά την έρευνα στην οικία, εντοπίστηκε η μητέρα του καταγγελλόμενου να εκθέτει σε κίνδυνο άλλον ανήλικο γιο της, έχοντάς τον κλειδωμένο στο εσωτερικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.