ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Φρένο» από τους δανειστές στις προσλήψεις στο Δημόσιο έως το 2022!
«Φρένο» από τους δανειστές στις προσλήψεις στο Δημόσιο έως το 2022!
14 Δεκ
0
Σχόλια

«Φρένο» από τους δανειστές στις προσλήψεις στο Δημόσιο έως το 2022!

Τέλος στα σχέδια της κυβέρνησης για αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο μέχρι το 2022, μονίμων και συμβασιούχων, έβαλαν οι δανειστές με το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο. Ανάμεσα στα 82 προαπαιτούμενα που συμφώνησε η κυβέρνηση για να «κλείσει» την αξιολόγηση, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2022 οι θεσμοί θα περνούν από το… μικροσκόπιο τις προσλήψεις, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Την ίδια στιγμή οι δανειστές έχουν βάλει στο στόχαστρο και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, με πρώτα των «βαρέων ανθυγιεινών», που μοιράστηκαν αφειδώς φέτος, καθώς και τις παροχές σε όσους υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις-μονιμοποιήσεις, μπήκαν όρια για το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο που θα επηρεάζουν και τον αριθμό των συμβασιούχων που κέρδισαν τελεσίδικες αποφάσεις για να γίνουν αορίστου χρόνου και οι οποίοι είναι πολλές εκατοντάδες ετησίως. Ειδικά για το κόστος των προσλήψεων μέσω δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει η κυβέρνηση να βρίσκει «ισοδύναμα» για να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Παράλληλα τίθεται πλαφόν στον αριθμό των συμβασιούχων για το 2018, που δεν θα ξεπερνούν τις 50.000, με εξαίρεση τις προσλήψεις για προσφυγικό, φυσικές καταστροφές και αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.