ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ερντογάν: Ελπίζουμε πως σύντομα ο Νετανιάχου θα μαζέψει τα πράγματά του και θα φύγει
Ερντογάν: Ελπίζουμε πως σύντομα ο Νετανιάχου θα μαζέψει τα πράγματά του και θα φύγει
(Φώτο : protothema.gr)
22 Νοέ
0
Σχόλια

Ερντογάν: Ελπίζουμε πως σύντομα ο Νετανιάχου θα μαζέψει τα πράγματά του και θα φύγει

Για τη «σιωπή της Δύσης» απέναντι στις ισραηλινέρς επιθέσεις στη Γάζα, μίλησε ξανά ο Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της επιστροφής από την Αλγερία.

«Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες σιωπούν για το θέμα αυτό. Η παρέμβασή τους για να σταματήσει η σφαγή είναι εκτός συζήτησης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, αναφέροντας επίσης ότι η Παλαιστίνη κατέχεται σταδιακά από το Ισραήλ από το 1947. «Όλοι λένε στον Νετανιάχου “φύγε τώρα”. Κάποιοι αξιωματούχοι ξένων χωρών μας λένε, “πρέπει να απαλλαγούμε από αυτόν”. Δεν νομίζω ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ας ελπίσουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Νετανιάχου θα μαζέψει τα πράγματά του και θα φύγει» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος

«Δεν δεχόμαστε ισραηλινές επιθέσεις που συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Η στοχοποίηση χώρων όπως νοσοκομεία, χώροι λατρείας και σχολεία και ο εξαναγκασμός των ανθρώπων να μεταναστεύσουν είναι βαρβαρότητα», είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Τουρκία συμμετείχε στη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων.

«Πρώτα απ’ όλα, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη. Αν και οι αρχαίες πατρίδες των Παλαιστινίων έχουν σταδιακά καταληφθεί από το Ισραήλ από το 1947, η Γάζα ελπίζουμε ότι θα παραμείνει παλαιστινιακό έδαφος. Βλέπετε τώρα πώς όλος ο κόσμος έχει αρχίσει να παίρνει στάση απέναντι στο Ισραήλ. Ο αριθμός των ανθρώπων που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη στους δρόμους αυξάνεται. Κοιτάξτε τη Γερμανία. Ήμουν εκεί την περασμένη εβδομάδα, έγιναν πορείες στο Βερολίνο την ίδια μέρα. Η Αγγλία είναι ακριβώς έτσι. Βλέπετε τι συμβαίνει μπροστά από τον Λευκό Οίκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βλέπετε τι συμβαίνει στη Γαλλία, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τώρα η κοινωνική συνείδηση έχει αναλάβει δράση και ακόμη και οι δρόμοι του Ισραήλ γεμίζουν κόσμο που διαμαρτύρεται. Όλοι άρχισαν να λένε στον Νετανιάχου να “φύγει”. Κάποιοι αξιωματούχοι ξένων χωρών μας λένε “πρέπει να απαλλαγούμε από αυτόν”. Δεν νομίζω ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ας ελπίσουμε ότι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Νετανιάχου θα μαζέψει τα πράγματά του και θα φύγει. Όπως γνωρίζετε, ο Νετανιάχου βρίσκεται ήδη στο δικαστήριο» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.