ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τέμπη: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του Intercity
Τέμπη: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του Intercity
(Φωτο: newsit.gr)
17 Νοέ
0
Σχόλια

Τέμπη: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του Intercity

Τέμπη: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του IntercityΉταν 28 Φεβρουαρίου 2023 όταν έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Εννέα μήνες μετά, φαίνεται πως βρέθηκε το «μαύρο κουτί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας, στο σημείο που φυλάσσεται ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Σύμφωνα με το larissanet το καταγραφικό έχει μεγάλες ζημιές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό…

Θυμίζουμε πως από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο οι τεχνικοί από την Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη, δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε πάθει ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Από το πρωί, το newsit.gr είχε πληροφορίες ότι ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σημαντική έρευνα που έγινε στο σημείο φύλαξης των συντριμμιών.

Η έρευνα αυτή, έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια για να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα και ίχνη DNA που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα…

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.