ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προς Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου
Προς Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου
(Φωτο: newsit.gr)
14 Νοέ
0
Σχόλια

Προς Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου

Συζητήσεις σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για να γίνει η στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τουρκική αποστολή θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν από καιρό συμφωνήσει το επόμενο τετ α τετ τους να γίνει στην Ελλάδα, αλλά ως τόπος συνάντησης αρχικά είχε επιλεγεί η Θεσσαλονίκη.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου η νέα συνάντηση των δύο ηγετών να γίνει στην πρωτεύουσα.

Η τελευταία φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει στην Αθήνα ήταν το 2017 όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης.

Τον Τούρκο πρόεδρο αναμένεται να συνοδεύει πολυπληθή αποστολή με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον Ερντογάν δίνει το στίγμα της σημασίας που αποδίδεται πλέον στις διμερείς σχέσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναμένεται να υπογραφούν και διάφορες συμφωνίες.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.