ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δένδιας: «Δεν είναι δύσκολο η Ελλάδα να ξεκινήσει να παράγει τα δικά της drones – Tα χρήματα υπάρχουν» (βίντεο)
Δένδιας: «Δεν είναι δύσκολο η Ελλάδα να ξεκινήσει να παράγει τα δικά της drones – Tα χρήματα υπάρχουν» (βίντεο)
(Φώτο : onalert.gr)
14 Νοέ
0
Σχόλια

Δένδιας: «Δεν είναι δύσκολο η Ελλάδα να ξεκινήσει να παράγει τα δικά της drones – Tα χρήματα υπάρχουν» (βίντεο)

«Η Ελλάδα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να μπορεί να παράγει τα δικά της όπλα», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ.Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι είναι «περίεργο να κοιτάμε την Τουρκία να φτιάχνει τα δικά της όπλα και εμείς να μην μπορούμε». Δήλωσε πως δεν είναι δύσκολο η Ελλάδα να ξεκινήσει να παράγει συστήματα χαμηλού κόστους, όπως drones, για πολιτική ή στρατιωτική χρήση. «Υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που κατασκευάζουν μη επανδρωμένα συστήματα. Τα χρήματα τα έχουμε».

Τόνισε ότι με την βοήθεια της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια «κουλτούρα» για την παραγωγή ελληνικών drones.

Όσον αφορά την ΕΑΒ, δήλωσε ότι «περνά» στην εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να γίνεται η συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε μία «σταθερή βάση».

Τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να είναι ικανή να παράγει τα δικά της συστήματα, όπως πυραύλους, ραντάρ και drones, τονίζοντας πως την τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα γίνουν πολλές αλλαγές για να γίνει αυτό εφικτό.

«Η κατάσταση στην αμυντική βιομηχανία είναι πολύ προβληματική. Επί του παρόντος δεν μπορούμε να παράγουμε πυραύλους, δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα αεροσκάφη μας. Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι να δομήσει τις θεσμικές βάσεις για μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία, η οποία θα είναι ικανή να υποστηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας.

Σχετικά με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι δεν πρόκεται για διαπραγμάτευση και δεν θα τεθούν θέματα εθνικής κυριαρχίας.

 

 

Πηγή : onalert.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.