ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με 150 κάμερες και control room θωρακίζεται η Ακρόπολη
Με 150 κάμερες και control room θωρακίζεται η Ακρόπολη
(Φώτο : tovima.gr)
10 Νοέ
0
Σχόλια

Με 150 κάμερες και control room θωρακίζεται η Ακρόπολη

Οι κίνδυνοι κλοπής είναι μεγάλοι, ενώ υπάρχουν επισκέπτες που επιχειρούν συχνά να πάρουν μαζί τους και ένα μικρό «σουβενίρ» από τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Μπορεί να υπήρξε αντιπαράθεση για τις κάμερες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τη Δημαρχία της Αθήνας, αλλά δεν έγινε καμία συζήτηση για τις δεκάδες κάμερες που τοποθετούνται στην Ακρόπολη.

Κάπου 150 κάμερες επιπλέον έχει φροντίσει το υπουργείο Πολιτισμού να τοποθετήσει στον Ιερό Βράχο, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, αντικαθιστώντας μερικές από τις 35 παλαιάς κοπής που ήδη υπάρχουν και έχουν κριθεί ανεπαρκείς ή μη συμβατές με τη νέα τεχνολογία.

Οι κίνδυνοι κλοπής είναι μεγάλοι, ενώ υπάρχουν επισκέπτες που επιχειρούν συχνά να πάρουν μαζί τους και ένα μικρό «σουβενίρ» από τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη του Ιερού Βράχου, κάτι βεβαίως που απαγορεύεται ρητώς.

Κάμερες όμως χωρίς κέντρο ελέγχου δεν αποδίδουν και έτσι μαζί με τις νέες κάμερες θα εγκατασταθεί και ένα κέντρο ελέγχου (control room), το οποίο θα λαμβάνει επί 24ωρου βάσεως όλα τα σήματα που θα αποστέλλουν ηλεκτρονικώς οι κάμερες.

 

 

Πηγή : tovima.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.