ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Λωρίδα της Γάζας: C-130 από την Ελλάδα θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια
Λωρίδα της Γάζας: C-130 από την Ελλάδα θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια
(Φωτο: newsit.gr)
03 Νοέ
0
Σχόλια

Λωρίδα της Γάζας: C-130 από την Ελλάδα θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας θα στείλει η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως τη Δευτέρα (06.11.2023) θα αναχωρήσει ένα C-130 με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό τα οποία θα μεταφερθούν Στην Λωρίδα της Γάζας.

«Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που πήρε πρωτοβουλία για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η ελληνική διπλωματία συνεισέφερε θετικά στην ευρωπαϊκή διπλωματία. Η στάση μας παραμένει συνολικά ανθρωπιστική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία.

Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις της Κύπρου και της Γαλλίας, «για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα».

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην αποχή από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Γάζα, τονίζοντας ότι δεν ήταν στάση καταψήφισης, αλλά αποχής καθώς δεν μπήκε στο κείμενο στοιχειώδες και αυτονόητο περιεχόμενο που έχει να κάνει με την απαράφραστη καταδίκη τρομοκρατικών ενεργειών.

«Εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν από την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας. Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική». ανέφερε.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «Δεν θα πούμε ποτέ πόσοι επλήγησαν. Δεν υπάρχει χρώμα και εθνικότητας στους νεκρούς».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.